Power Rangers se vracejí na filmové plátno

Power Rangers se vracejí na filmové plátno | Fandíme filmu
Morfujem! Šavlozubý tygr. Triceratops. Pterodaktyl. Mastodont. Tyrannosaurus. Strážci vesmíru!

Lionsgate si zřejmě řekli, že „filmů pro holky“ už chystají dost (Hunger Games, Divergence) a měli by se vrhnout taky na něco pro kluky. Na plátně frčí Transformers a G.I. Joe, chystají se Želvy Ninja nebo He-Man, tak proč nezpracovat....Strážce vesmíru (Power Rangers)! Parta pestrobarevných pajduláků byla populární především v první polovině devadesátých let, kdy seriál chrlil díl za dílem, celosvětově frčely nejrůznější hračky či videohry a mánie vyvrcholila v roce 1995, kdy do kin vstoupil první celovečerní film. Nikdy potom už Power Rangers nebyli takovým fenoménem, nicméně svou popularitu si udrželi dodnes a prakticky každoročně běží v televizi nová řada seriálu.

První tisková zpráva zatím o novém filmu říká pouze tolik, že Strážce vesmíru představí jako skupinku středoškoláků, kteří získají úžasné nadpřirozené schopnosti a budou muset ty schopnosti využít jako tým, pokud mají mít šanci zachránit svět.

Pokud vás éra Mighty Morfin Power Rangers minula, pak vězte, že Strážci vesmíru jsou středoškoláci znalí bojových umění, kteří se pomocí magických mincí mění (morfují) ve vysoce nebezpečné maskované bojovníky. Jako takoví bojují proti nájezdníkům z vesmíru, kteří se v nekonečných proudech valí na Zemi. Pokud na nepřátelé nestačí ve svých zesilujících oblečcích, povolávají na pomoc obrovské roboty (mechy), které sami pilotují. Pokud ani samotní roboti proti nepříteli nestačí, skládají Power Rangers několik robotů v jednoho obřího mega robota, a pak už obvykle vítězí.

Seriály i filmy mají laciné triky, mizerné herce, primitivní dialogy a značně neoriginální zápletky, které jsou v naprosté většině dílů více či méně totožné. Co mě jako kluka na Power Rangers bavilo, byla jejich „mytologie“, kdy se co chvíli o slovo hlásily nové mystické zbraně, noví roboti, jejich nejrůznější kombinace a prastará pravidla, která jejich užívání svazovala. Tak doufejme, že tenhle potenciál dokáže Lionsgate využít. Jak Strážci vesmíru zasáhli vás? Vzpomínáte na ně rádi? A který strážce byl váš nejoblíbenější? 

Nostalgická chvilka: Dabovaní Strážci vesmíru morfují

Zdroj: Deadline

Power Rangers

24.03.2017 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest