Resident Evil 5 přinese zombíky s kulometem

Resident Evil 5 přinese zombíky s kulometem | Fandíme filmu
Paul W. S. Anderson a Milla Jovovich prozradili řadu novinek. Jaké postavy se vrátí a kdo bude hrát Leona? Plus 8 videí z natáčení.

Natáčení Resident Evil: Retribution se blíží a propagace Andersonových Tří mušketýrů je v plném proudu, takže jsme se z režisérových úst dozvěděli celou řadu nových podrobností: Natáčet se začne v Torontu, ale štáb objede ještě další části Severní Ameriky, Tokio a Moskvu. Pátý díl bude ještě akčnější než ten předchozí, protože podobným směrem se vyvíjí i herní série a Anderson s herními vývojáři úzce spolupracuje. Vedle stylu si z her vypůjčuje i další věci, tentokrát především parazity Las Plagas, které ze svých obětí dělají daleko nebezpečnější protivníky, než T-Virus. Lidé pod vlivem parazita jsou totiž daleko zručnější, než obyčejné zombie – Anderson slibuje například schopnost střílet ze samopalu a jezdit na motorce!

Právě z téhle dovednosti bude vycházet i slibovaná ultimátní automobilová honička. Anderson si ji vypůjčil přímo z pátého dílu videohry, akorát Hummer nahradí Rolls Roycem. A aby těch výpůjček z videoher nebylo málo, objeví se v pátém díle i tři populární herní postavy: Leon Kennedy, Barry Burton a Ada Wong. O tom už jsme vás samozřejmě informovali, ale teď už také víme, kdo jednotlivé postavy bude hrát (až na Adu Wong, její představitelka se stále hledá). Barryho Burtona si zahraje Kevin Durand, kterého si můžete pamatovat z Lostu nebo jako Malého Johna ze Scottova Robina Hooda. Leona Kennedyho ztvární Johan Urb, kterým zatím prakticky žádnou významnější roli nehrál, ale Leonovi se alespoň jakš takš podobá (viz galerie).

Kromě nováčků se ale můžeme těšit i na řadu starých známých, o kterých jsme zatím nemluvili. Konkrétně se vrátí Oded Fehr, alias Carlos Oliviera z dvojky a trojky, a překvapivě také Michalle Rodriguez, a to přesto, že její postava Rain v prvním díle zemřela. Milla Jovovich ale na svém twitteru naznačila, že ve filmu můžeme čekat nějaké flashbacky, což by účast Rodriguez spolehlivě objasňovalo. V jednom z flashbacků se možná podíváme i do Racoon City, ve kterém se poprvé setkaly Alice a Jill, které si to podle Milly v pátém filmu hezky na férovku rozdají. Proč si půjdou letité spolubojovnice po krku? Protože Jill ovládá zařízení ve tvaru skarabea, které známe z předchozího dílu. Alice navíc nebude mít k dispozici své nadpřirozené schopnosti a tak dostane pěkně na zadek. Podle Jovovich jde dokonce o nejnáročnější souboj, jaký kdy točila. A Milla zřejmě ví, o čem mluví, protože podle svých slov devadesát procent akčních scén točí bez kaskadérky.

Jak se na jejich natáčení připravuje, se můžete přesvědčit v následujících videích. Milla v nich předvádí salto s výkopem a práci se samopalem. Kromě Jovovich ve videích uvidíte také Michelle Rodriguez, Paula W.S. Andersona, Johna Urba, Siennu Guillory nebo Borise Kodjoa.

Salto s výkopem 1, Salto s výkopem 2, Mila se samopalem 1, Mila se samopalem 2, Herci čtou společně scénář 1, Herci čtou společně scénář 2, U Milly v šatně, Michelle Rodriguez na place

 

Zdroje: Rozhovor pro Collider, twitter Milly Jovovich

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest