Twilight Zone: Nolan, Bay, Cuaron, Yates nebo Wyatt?

Twilight Zone: Nolan, Bay, Cuaron, Yates nebo Wyatt? | Fandíme filmu
Studio Warner shání režiséra pro novou verzi Twilight Zone a spokojí se pouze s prvotřídní kvalitou. Koho nakonec vybere?

Warner Bros. chystají novou filmovou adaptaci klasického seriálu The Twilight Zone (u nás Zóna soumraku) a podle serveru Variety chtějí ke kormidlu těžkou váhu. Největším favoritem je pro Warnery Christopher Nolan, se kterým mají výborné vztahy, a navíc projekt produkuje Leonardo DiCaprio, který se s Nolanem seznámil při natáčení Počátku. Christopherův zájem je prý ale hodně nejistý, protože se projekt dost podobá právě Inception. Pokud by nevyšel Nolan, brali by Warneři i Michaela Baye, který má v posledních letech také naprosto fenomenální finanční výsledky. Jenže Bay chce už dlouho natočit svůj zamilovaný projekt, černou komedii z kulturistického prostředí s názvem Pain and Gain, takže asi nebude mít čas. Největším favoritem je tak asi vizionář Alfonso Cuarón, který momentálně dokončuje sci-fi Gravity a pak bude mít volno. Pokud by ani jeden ze zkušených matadorů na nabídku nekývl, mají prý Warneři v záloze ještě letošní objev - Ruperta Wyatta, který v létě udělal díru do světa se Zrozením planety opic. Lze navíc předpokládat, že poslední dva zmiňovaní pánové by od studia dostali podstatně menší gáži, než Bay nebo Nolan, což by v konečném rozhodování také mohlo hrát jistou roli. Nějakou dobu byl prý na seznamu i režisér posledních čtyř Harry Potterů, David Yates, ale rychle z něj zase zmizel.

A co je to vlastně Twilight Zone? Jde o slavný povídkový seriál z přelomu šedesátých let, ve kterém každá episoda prezentovala jeden samostatný fantastický příběh. Žánrový rozptyl sahal od sci-fi, přes horor až po thriller či psychologické drama a děj byl často plný nečekaných zvratů. Původní seriál následovaly další řady natočené s časovým odstupem, celovečerní povídkový film (na kterém si kromě jiných podílel i Steven Spielberg), komiksy, knihy atd. Jednotlivé motivy či celé episody byly inspirací pro řadu pozdějších mysteriózních filmů a seriálů.

Jak už bylo řečeno, nový film chystá studio Warner Bross. ve spolupráci se společností Appian Way Leonarda DiCapria. Můžeme jenom spekulovat, zda Leo zůstane pouze u produkování, anebo si pro sebe ve filmu najde i nějakou tu roli. Nástřel scénáře měl původně napsat Rand Ravich (napsal „twilightovskou“ Astronautovu ženu), ale posléze ho vystřídal naprosto neznámý Jason Rothenberg. Pokud se bude Rothenberg držet ve šlépějích prvního celovečerního filmu anebo pozdějších seriálových sérií, dá se očekávat, že děj bude vycházet z nějakého dílu z původního seriálu. Kdy by se film měl začít natáčet, zatím netušíme.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest