Bond 24: Hledají se padouch a Bond girl

Bond 24: Hledají se padouch a Bond girl | Fandíme filmu
Natáčení možná začne ještě v létě, a tak je třeba rychle obsadit klíčové role.

Je to tak. Zatímco starší zprávy hovoří o tom, že první klapka Bonda 24 padne letos na podzim, teď se objevují i zvěsti o letním natáčení. Tak či tak agent 007 hledá svého protivníka a dvě nové Bond girl. Studio si do role padoucha vyhlédlo Chiwetela Ejiofora, letos nominovaného na Oscara za film 12 let v řetězech. Nic bližšího o roli není známo. Bond girl se hledají rovnou dvě, protože agent Jejího veličenstva není žádný troškař. Milostný román James prožije se „Skandinávkou s tragickou minulostí“. O tuhle roli se ucházejí minimálně dvě dámy, a to Ida Engvoll a Disa Östrand, naprosto neznámé švédské herečky. U druhé Bond girl je zřejmě stále šance, že si ji zahraje Penelope Cruz, manželka Javiera Bardema, představitele záporáka ze Skyfall. O její možné účasti se hovořilo už loni v létě, teď si redaktoři francouzského magazínu Premiere povšimli, že ji studio Sony uvádí v jednom ze svých výhledů jako členku obsazení. Jedná se ze strany zaměstnanců studia o nešťastný únik nebo o bezvýznamný překlep?

Disa Östrand

Co se další obsazení týče, vedle Daniela Craiga (Bond), Naomie Harris (Moneypenny), Ralpha Fiennese (M) a Bena Whishawa (Q) se vrátí také Rory Kinnear, jako Tanner, asistent M. Sám M, tedy jeho představitel Ralph Fiennes, pak zaslechl, že nebude po celý film sedět v kanceláři, ale měl by se podívat také do pole. V něco podobného doufá i slečna Moneypenny. Ze starých známých by filmaři rádi zlákali zpátky do party také Adele, jejíž ústřední píseň ke Skyfall patří mezi bondovkami k jedné z nejúspěšnějších za dlouhá léta, možná vůbec. Zatím není zřejmé, jak vyjednávání dopadnou, aktivní zájem o složení ústřední písně projevila také kapela Biffy Clyro, která bude k slyšení na letošním ročníku hradeckého festivalu Rock for People.

Ida Engvoll 

Nebude chybět ani tradiční Aston Martin, konkrétně se podle producenta Michaela G. Wilsona máme těšit na model, který zatím nebyl odhalen veřejnosti. Z tradic bude muset Bond ustoupit na domácí půdě, kde se zřejmě nevměstná do ateliérů Pinewood, které plně vytěžuje Disney. Poprvé od Zlatého oka se tak filmaři zřejmě budou muset stěhovat. Co se exteriérů týče, podle magazínu Total Film se šušká o natáčení v Japonsku, kde se shodou okolností literární Bond naposledy střetl se svým nejznámějším protivníkem, Ernstem Blofeldem. Mohl by hrát Ejiofor právě jeho? Přeci jen se dá předpokládat, že když už studio jednou na záporáka pracně získalo práva, bude jej dříve či později chtít použít.

Ať už se natáčení rozběhne v létě nebo na podzim, točit by se mělo až do příštího dubna, premiéra je naplánována na 23. října 2015.

Zdroje: Indie Wire, Premiere, Aftonbladet, Bleeding Cool, HitFix, Oleg Koval, Contact Music, Daily Mail, The Wrap, Total Film

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest