Box Office: Velkolepý návrat prvního Avengera

Box Office: Velkolepý návrat prvního Avengera | Fandíme filmu
Batman se Supermanem budou mít problémy, protože Captain America 2 se v kinech předvedl jako skutečný kasovní trhák.

Kolik potřebujete na překonání dubnových rekordů? Okolo 96 milionů dolarů. Přesně tolik si odnáší tento víkend druhý Captain America, který překonává dosavadního držitele rekordu, páté Rychle a zběsile s 86 miliony. Srovnávací marvelovská čísla jsou následující: film má o 30 milionů lepší otvírák než první díl a o 10 milionů lepší než měl druhý Thor minulý rok v listopadu. Těsných 6 milionů mu pak nestačilo na prvního Iron Mana. Čísla z půlnočních premiér dále ukazují, že se diváci nemohli nového Kapitána dočkat a v poměru k ostatním marvelovkám mu nadprůměrně přisypávali v prvních hodinách promítání, přesněji řečeno necelých 11 % ze čtvrtečních premiér vůči 9 % Thora nebo Iron Mana. Celkový 47% nárůst tržeb je číslo, které si nepochybně přeje nový Spider-Man nebo Planeta opic, protože ukazuje mohutnou sílu blockbusterových sérií. Podobné procentuální skoky neměli mezi jednotlivými díly Iron Man ani Thor.

Po nadšených recenzích a solidních mezinárodních tržbách (k dnešnímu dni 207 milionů) nehrála filmu do karet tak maximálně slabší fanouškovská základna. Loki se přeci jenom miluje na internetech víc. Každopádně Kapitán si vytřel se všemi očekáváními štít a jen v USA míří na nějakých 300 milionů dolarů. A zatímco Marvelu udělal Steve Rogers rozhodně pořádnou radost, Warner Bros. teď musí se staženými půlkami vyhlížet léto roku 2016, kdy se jejich Batman se Supermanem postaví právě třetímu Kapitánovi.

Na druhém místě Noe, který se relativně tvrdě propadl o 61 % a tenhle víkend pro něj diváci v pokladnách nechali jenom 17 milionů. Film je aktuálně na celosvětových 180 milionech. Medailové příčky udrželo i Divergent s 13 miliony, které v Americe překračuje stovku a ve světě teprve začíná (celkem má film 136 milionů). Hned za ním je God's Not Dead s necelými 8 miliony (celkem 32 milionů) a Muppeti s 6 miliony (celkem 52 milionů).

Dobře si stále vede Grandhotel Budapešť, který má také 6 milionů a v Americe to dotáhl už na 33 milionů (celosvětově 87 milionů). Špatné je to zase pro Sabotage s Arnoldem, která stěží dosáhla na 2 miliony a k 10 milionům v Americe se doslova potácí.

Do kin se z nějakého důvodu vrátilo tragické drama Frankie and Alice s Halle Berry, které v roce 2010 utržilo 10 000 dolarů a o čtyři roky později 350 000. V roce 2018 možná dosáhne až na milion.

Černá vdova Scarlett Johansson neřádila jen u Marvelu, ale také v nezávislých hájích, kde její mimozemské vraždění Under the Skin přineslo ze čtyř sálů pěkných 140 000 dolarů, což je ve světě nezávisláren jeden z nejlepších výsledků v přepočtu na jedno kino.

Příští týden to bude narvané. Kevin Costner se ukáže ve sportovním Draft Day, přiletí druhé Rio a strašit bude Oculus. Sony ještě přidá nějaká kina druhému Raidu.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest