Captain of the Gate: Kevin Spacey se vrací do politiky

Captain of the Gate: Kevin Spacey se vrací do politiky | Fandíme filmu
Druhá sezona House of Cards u diváků opět bodovala, a tak Kevin Spacey u politiky ještě zůstane. Zahraje si Churchilla.

Politická křesla se v poslední době doslova plní hollywoodskými veterány. Další, kdo se své herecké zkušenosti rozhodl zúročit v politice, je Kevin Spacey. Ten však oproti svým kolegům zabředl do světa intrik jen skrze seriál House of Cards.

Politické hřiště Spaceymu očividně nedělá problém. Herec totiž vedle již třetí sezony populárního seriálu potvrdil účast také ve filmovém politickém dramatu Captain of the Gate, v němž ztvární britského politika Winstona Churchilla. Snímek bude situován do období druhé světové války, kdy Winston Churchill zastupoval post premiéra Velké Británie a bojoval proti Hitlerově Třetí říši.

Winston Churchill je považován za jednoho z největších válečných stratégů 20. století. Rovněž je držitelem Nobelovy ceny za literaturu a prvním nositelem titulu Čestného občanství Spojených států amerických. Scénář filmu napsal Ben Kaplan, autor scénáře televizní série Druhá světová válka v barvě nebo životopisného snímku Reagan. Rozpočet je stanoven na 20 milionů dolarů, režisér se momentálně hledá.

Velkou výzvou pro tvůrce bude jistě líčení. Když si prohlédneme představitele Churchilla ve spoustě dalších snímků, uvidíme zřetelnou podobu (například Timothy Spall v Králově řeči zpodobnil Churchilla bravurně a nebylo třeba ani tolika změn). Když se ale podíváme na Spaceyho a porovnáme ho s Churchillem tak, jak jej všichni dobře známe, uvidíme hodně rozdílů, které bude třeba zakrýt, vystlat a přelepit. Necháme se ale překvapit, co maskéři nebo počítačoví grafici vymyslí, třeba se dočkáme takové proměny, jaké jsme byli svědky v nedávném životopisné dramatu Hitchcock, kde šikovné ruce přetvořily Anthonyho Hopkinse k nepoznání.

Zdroje: THR, Movieweb, Yahoo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest