Transcendence: Do 30 let budeme nesmrtelnými bohy

Transcendence: Do 30 let budeme nesmrtelnými bohy | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Nová featurette odhaluje myšlenky filmu i nejnovější záběry. K tomu pět nových fotek.

Doposud se zdálo, že filmaři pojmem Transcendence označují moment, kdy si umělá inteligence uvědomí sebe sama. Teď v nové featurettě upřesňují, že ve skutečnosti mají namysli zkopírování lidské mysli do superpočítače, tedy ten nejvýraznější motiv dosavadních trailerů. Johnny Depp si v Transcendence zahraje vědce, jehož vědomí je v blízké budoucnosti nahráno do počítače po tom, co byl smrtelně zraněn. V tu ránu se stává prakticky nesmrtelným a díky výpočetní síle moderních superpočítačů a neskutečnému dosahu a rozsahu celosvětové sítě také získává schopnosti daleko za hranicemi našeho chápání. V aktuální upoutávce můžeme dokonce pozorovat, že „zbožštělý“ hrdina dokáže zhmotňovat své myšlenky ve fyzickém světě, což je nápad, který slibuje zajímavé akční scény. Pořád tak platí, že si Wally Pfister (dříve dvorní kameraman Christophera Nolana) vybral pro svůj režijní debut neskutečně zajímavou látku, kterou můžeme považovat za jeden z nejzajímavějších bodů jarního programu našich kin. Dole v galerii najedete nejnovější fotky.

PS: Podle vědců nám dosažení transcendence hrozí už někdy za 30 let! Nezavřeme Facebook a nepůjdeme ven? Dokud je čas? :D

Transcendence: Featurette

Doktor Will Caster (Johnny Depp), přední výzkumník na poli umělé inteligence, vyvíjí stroj schopný vnímání, který by v sobě kombinoval veškeré lidské vědění s kompletní škálou lidských emocí. Kontroverzní experimenty jej proslavily, ale také z něj udělaly cíl anti-technologických extremistů, kteří udělají naprosto cokoliv pro to, aby jej zastavili. Právě jejich snaha o Willovo zneškodnění však mimoděk vede k jeho úspěchu, k dosažení jeho vlastní transcendence. Pro jeho kolegy, ženu Evelyn (Rebecca Hall) a nejlepšího přítele Maxe Waterse (Paul Bettany), už není otázka zda mohou, ale jestli by měli. Jejich nejhorší obavy se naplní, když se Willův hlad po vědění změní ve zdánlivě všudypřítomnou touhu po moci, kterou nabírá neznámo proč. Děsivě jasné je pouze to, že jej zřejmě nelze zastavit.

Dále hrají Morgan Freeman, Cillian Murphy, Kate Mara a Cole Hauser, režíruje Wally Pfister. Česká i slovenská premiéra jsou naplánovány na 17.4. 2014.

Zdroj fotek: Collider

Galerie: 5

Transcendence: Do 30 let budeme nesmrtelnými bohy | Fandíme filmu Transcendence: Do 30 let budeme nesmrtelnými bohy | Fandíme filmu Transcendence: Do 30 let budeme nesmrtelnými bohy | Fandíme filmu Transcendence: Do 30 let budeme nesmrtelnými bohy | Fandíme filmu Transcendence: Do 30 let budeme nesmrtelnými bohy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest