Cary Fukunaga půjde do války

Cary Fukunaga půjde do války | Fandíme filmu
Režisér výtečného Temného případu (True Detective) připravuje hned několik válečných filmů.

Cary Fukunaga se stal doslova žhavým zbožím, když prorazil v roce 2009 mexicko-americkým snímkem Sin Nombre. Všechny pak překvapilo, že si jako první hvězdný film vybral právě adaptaci Jany Eyrové. Režisér, který aktuálně sbírá chválu za seriálovou událost tohoto roku s názvem Temný případ, má ale hned několik srdcových záležitostí, do kterých by se rád co nejdříve pustil.

Jako v pořadí třetí celovečerní film se od Fukunagy dočkáme další knižní adaptace, tentokrát s názvem Beasts of No Nation. Tato krátká kniha je velice autentickou výpovědí mladého černošského chlapce donuceného přidat se k milici neurčité africké země. Sepsal ji nigerijsko-americký autor Uzodinma Iweala a pro Fukunagu jde o projekt, který se snaží realizovat již od počátku své filmařské kariéry. Nízkorozpočtový film se začne natáčet zkraje tohoto léta a uvidíme v něm Idrise Elbu. "Jako herec je obrovská autorita, která si po příchodu do místnosti dokáže rychle zjednat pořádek." říká o Elbovi pro zajímavost Fukunaga.

Dalším projektem je pro režiséra adaptace hororového románu To od Stephena Kinga. Fukunaga aktuálně dolaďuje scénář, ale prozradil, že film o vraždící tajemné entitě nabývající různých podob, bude nutné rozdělit do dvou částí, z nichž ta první se bude zabývat osudy dětí a ta druhá osudy dospělých. Jednotlivé filmy se budou natáčet odděleně a i odděleně nastoupí do kin. Příběhy budou aktualizované, ale zároveň budou ctít původní dílo, a to tak, aby byly stejně silně a nekýčovitě strašidelné.

Do třetice připravuje Fukunaga adaptaci válečného románu A Soldier of the Great War od Marka Helprina, ve kterém vzpomíná italský profesor umění na události 1. světové války. Zajímavostí je, že režisér připravuje zfilmování této knihy rovněž pěkně dlouho, rovných pět let, a navíc s hercem Edwardem Nortonem, o kterém tvrdí, že je jedním z "nejinteligentnějších lidí, které kdy potkal". Dá se tedy předpokládat, že si právě tento herec zahraje i hlavní roli.

A abychom vás jen nezahlcovali informacemi, přidáváme i pár zajímavostí. Fukunaga například prozradil, že měl Temný případ stanice HBO původně režírovat Alejandro González Iñárritu, že ze současných režisérů nejvíce obdivuje Paula Thomase Andersona, Alfonsa Cuaróna nebo Jacquesa Audiarda. Fukunaga se také podělil o svůj názor na zatím poslední film Andersonova jmenovce, Paula W.S. Andersona - Pompeje. Tímto projektem byl údajně nějaký čas pověřený a na dva týdny cestoval do Itálie, aby zde nasbíral nějaké informace. Údajně mu ale taková hrstka faktů o sopkách stačila k tomu, aby dokázal přesnost Andersonova počinu absolutně strhat. "Viděli vůbec na YouTube nějaké video sopky? Vědí oni vůbec, jak vypadá pyroklastický oblak?" stěžuje si Fukunaga.

Na jaký režisérův projekt se nejvíce těšíte? Sledujete Temný případ?

Zdroj: The Daily Beast

 

To

05.09.2017 | USA
Dobrodružný, Drama, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest