Guardians of the Galaxy: Kdo je kdo - Zloduchové

Guardians of the Galaxy: Kdo je kdo - Zloduchové | Fandíme filmu
Seznamte se s těmi, kterým musí hrdinská pětka zákonitě nakopat zadky.

Pokračujeme jízdu napříč galaktickým Marvelem v druhé části představovačky ansámblu chystané komiksové adaptace Strážci galaxie, jejíž první část jste si mohli přečíst zde a trailer vidět tady.

Ronan

S přízviskem Accuser (Žalobce) se jedná o jednoho z nejmocnějších zástupců mimozemské rasy Kree. Ronan šplhal po vojenském žebříčku velice rychle, a tak není divu, že se brzo zapojil do intergalaktických záležitostí. Jeho činnost se ale ani zdaleka neomezuje pouze na Strážce galaxie, sám se utkal jak s Fantastickou čtyřkou, tak kupříkladu i s Iron Manem nebo Hulkem. A spoustu práce má i převraty a intrikami na své domovské planetě. Jeden z nejlepších vojáků Kreeského císařství se může pyšnit tzv. Univerzální zbraní, která podle potřeb jejího držitele využívá kosmické energie k rozkládání hmoty, střelbě nebo hrátkám s gravitací. Ve filmu ho ztvární Lee Pace (Thranduil z Hobita), podle kterého je Ronan "komplikovaná bestie".

Nebula

Původně vesmírná pirátka a žoldačka si troufla na samotného Thanose, když během jeho údajné smrti odcizila jednu z jeho lodí, se kterou se vydala i proti samotným Avengers. Thanos ji po návratu ale pěkně ztrestal, když udělal ze zdravé holčiny znetvořenou zombie, která bezmyšlenkovitě poslouchala jeho rozkazy. Netrvalo to ale moc dlouho a Nebula byla zase zpátky u moci. Uzdravená silou hlavní Thanosovy zbraně, tzv. Infinity Gauntletem, začala dívka znovu páchat zlo a tentokrát se proti ní musel spojit s rozličnými Marvelovskými hrdiny i samotný Thanos. Po porážce byla uvržena do vězení, ze kterého unikla hlavně díky nově nabytým kyborgovským implantátům. Následně se přidala po bok Gamory jako členka ryze ženské skupiny říkající si The Graces (Grácie), které bojovaly proti Ronanovi. V chystaném filmu ale bude Nebula naopak Ronanovi přisluhovat a to s tváří a hladce oholenou hlavou Karen Gillian (Doctor Who).

Korath

I tento zástupce rasy Kree má svoje přízvisko a tím je Pursuer (Pronásledovatel). Korath je nadaným inženýrem mísícím genetiku a kybernetiku, kterými si prozíravě vylepšil i své schopnosti. Po boku Ronana ho samozřejmě můžeme zařadit do všech Kreeských intrik a na většinu bitevních polí, kde pobíhali Avengers nebo Grácie. Ve Strážcích galaxie si ho zahraje Djimon Hounsou (Krvavý diamant, Gladiátor), kterého jsme už v traileru viděli coby muže absolutně neseznámeného s nějakým Star-Lordem.

Collector

Taneleer Tivan se může zařadit po bok vůbec nejstarších bytostí celého vesmíru. Miliony let žil Taneleer se svou ženou a dítětem na neznámé planetě, kde většinu času meditoval. Když však jeho žena ztratila vůli žít a vzdala se své nesmrtelnosti, převzal Taneleer roli Collectora a aby se také nezbláznil z miliard monotónních týdnů, začal sbírat po celé galaxii nejrůznější artefakty. Hodně se mu například zalíbili Avengers, které chtěl "posbírat" hned několikrát a kupříkladu Thora držel nějaký čas v zajetí. Opakovaně a opakovaně byl ale týmem poražen. S nesmrtelným, budoucnost vidícím a sečtělým Collectorem jsme se setkali už na konci druhého Thora, kdy dostal jeden z Infinity Gemů. Ztvárnil ho a ještě pořádně ztvární Benicio del Toro, který si bude roli "vesmírného Liberaceho" zajisté užívat.

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest