Amazing Spider-Man 2: Tříapůlminutová upoutávka

Amazing Spider-Man 2: Tříapůlminutová upoutávka | Fandíme filmu
Spider-Man do nás sází jedno video za druhým. Hned po Super Bowl Spotu je tu další, obzvláště macatý trailer.

Amazing Spider-Man 2 na sebe dokázal upozornit i v krátkém Super Bowl spotu, obzvláště díky zdánlivě smrtelnému nebezpečí, do kterého staví Gwen Stacey. Už z toho, na který článek víc klikáte, je ale patrné, že daleko víc fanoušky zajímá tříapůlminutový trailer, který Super Bowl Spot odhalil. Tedy odhalil. Adresu EnemiesUnite.com známe už dlouho a díky odpočtu, který skončil 2. února v 18 hodin večer, se na stránku včera večer nejeden fanoušek chodil koukat co pět minut. Nakonec Sony nový trailer nahrálo až pět hodin po skončení odpočtu, takže není úplně jasné, proč vlastně nějaký odpočet běžel. Jako by se studio snažilo ty nejvěrnější naštvat. Ale dočkali jsme se a to je hlavní.

Dlouhá upoutávka v zářivých barvách vykresluje, co našeho hrdinu ve druhém filmu čeká. Peter Parker si na svůj kostým zvykl a na první pohled se zdá, že nás už podruhé čeká příběh o tom, že mu sláva stoupla do hlavy. Poprvé jsme podobnou dějovou linku dostali už v Raimiho Spider-Manovi 3, prozatím ale není zcela zřejmé, nakolik se filmařům tento motiv podaří využít podruhé. V upoutávkách vidíme Spider-Mana, který si hravě poradí s druhořadými kriminálníky, i jásající davy, které skandují hrdinovo jméno. Jako zlomovou chvíli prezentují trailery situaci, kdy se Peter chová povýšeně k Maxovi Dillonovi. Jenže mimo těchto několika momentů se Peter chová pořád zhruba stejně jako minule, tak doufejme, že si scenáristé nevymýšlejí rádoby osudové motivy, aniž by k nim měli rozepsané hlouběji zakořeněné souvislosti.

Podobné otázky můžeme klást i v přerodu prostoduchého Maxe Dillona v nebezpečného Electra. Bojácný elektrikář by chtěl být jako Spider-Man a dostane svoji šanci. Jenže co ho posune na temnou stranu síly? Čistě Spider-Manovo chování? Je Peter za vzniklou hrůzu osobně zodpovědný? Hraje klíčovou roli šílenství způsobené proměnou? Nebo strach v očích veřejnosti, který zatím nevidíme? Nahromaděná frustrace z předchozího života, kterou zatím nevidíme? Nebo snad manipulace ze strany Osbornů, jejichž neviditelná ruka se zdá všudypřítomná? Doufejme, že odpovědi dostaneme až přímo ve filmu, už takhle studio odhalilo dost a dost. Na druhou stranu, většinu toho, co vidíme dnes, viděli fanoušci už na loňském Comic-Conu, takže o nějakém přehnaném spoilerování zatím nemůže být řeč. V tomhle ohledu byly starší upoutávky nebezpečnější.

Amazing Spider-Man 2: Tříapůlminutový trailer

Ty největší boje vždycky sváděl Spider-Man sám se sebou: Mezi sebou se praly obyčejné závazky Petera Parkera a neobyčejné povinnosti Spider-Mana. V Amazing Spider-Manovi 2 ale před Petrem leží daleko větší konflikt.

Je báječné být Spider-Manem (Andrew Garfield). Peter Parker nezná nic lepšího, než pocit, který zažívá při houpání mezi mrakodrapy, zvyká si na to, že je hrdina a tráví čas s Gwen (Emma Stone). Jenže být Spider-Manem má svoji cenu. Jen Spider-Man může ochránit ostatní Newyorčany před mocnými zlosyny, kteří ohrožují město. V Electrovi (Jamie Foxx) Peter nachází soupeře mnohem silnějšího, než je on sám. A když se po dlouhé době vrací jeho přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter zjišťuje, že jeho nepřátelé mají jednu věc společnou: Oscorp.

Dále hrají Campbell Scott (Richard Parker), Embeth Davidtz (Mary Parker), Paul Giamatti (Aleksei Sytsevich) a Sally Field (tetička May). Česká premiéra je naplánována na 24.4. 2014, slovenská na 1.5. 2014. 

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest