Box Office: Na život a na smrt hitem ledna

Box Office: Na život a na smrt hitem ledna | Fandíme filmu
Laciný Herkules prvním propadákem nového roku.

Zakončujeme teprve druhý týden letošního roku a hned se v amerikých kinech objevil první nefalšovaný hit, který přepisoval rekordní tabulky. Jenomže i k hitu je potřeba protiváhy, a tou je první letošní Herkules, kterému chybí Rock i jakékoliv ambice.

Prvním místem si vylepšuje reputaci režisér Peter Berg s filmem Na život a na smrt, který překročil očekávání téměř dvojnásobně a z kinech si odnesl 38,5 milionů dolarů. Průměrné výdělky z limitovaných projekcí rozhodně takovou parádu nenaznačovaly, film má druhý nejúspěšnější otvírák v lednové historii hned po Monstru (40 milionů) a už teď je jedním z nejúspěšnějších filmů, které se odehrávají během válečného konfliktu na Středním východě. Sto milionů je teď z Ameriky už nevyhnutelných, což je na 40 milionový rozpočet výtečné a Mark Wahlberg si upevňuje nejenom svůj hvězdný, ale i producentský statut. Největším paradoxem tak zůstává fakt, že Berg musel režírovat Bitevní loď, jen aby mu pak Universal distribuoval tenhle kousek.

Na dvojce Ledové království s 15 miliony dolarů. Jak už víte z minulé neděle, film stačil během týdne překonat Lvího krále a v současnosti sedí na 712 milionech.

Nahoru se vyškrábal i Vlk z Wall Street s 9 miliony, kterému pomáhají víc ohlasy spokojených diváků, než zaprděných amerických recenzentů. Jeden z nejlepších filmů tohoto roku, který od nás dostal desítku, je aktuálně na 80 milionech dolarů z Ameriky a bude to mít s výdělečností pořád těžké. Snad Scorseseho zachrání zbytek světa.

O čtvrté a páté místo s 8,6 miliony dolarů se dělí Špinavý trik (aktuálně těsně nad 100 miliony z Ameriky) a Herkules: Zrození legendy. Epická tragédie zapomenutého klasika Rennyho Harlina dokázala obalamutit překvapivé množství diváků, ale vůči svému 70 milionovému rozpočtu je pořád nefalšovaným propadákem, kterému nasazují korunu téměř mínusové recenze (2 % na Rotten Tomatoes). Brett Ratner je taky sice ultimátní rutinér, ale tuhle komedii si s Rockem za pár měsíců bez problému podají.

Na šestce Hobit: Šmakova dračí poušť s 8 miliony dolarů, kterému se připočítávají k současným 240 milionům z Ameriky. Na sedmém místě se usadilo Blízko od sebe, které přišlo tento víkend do širšího nasazení a odneslo si 7 milionů. Weinsteinové se snaží tohle drama pořád tlačit do Oscarů, ale možná by bylo vhodnější, kdyby ho prostě nechali svému osudu. S rozpočtem 25 milionů dolarů a hvězdami jako Meryl Streep, Julia Roberts nebo Benedict Cumberbatch se tenhle film bez problémů prosadí jak v Americe, tak ve světě.

Až na devítku se propadlo Paranormal Activity: Prokletí s 6,3 miliony a na na pouhou jedenáctku se dostala romantika Her, které diváci nadělili jenom 5 milionů. Spike Jonze teď jen čeká na bližící se oscarové nominace, protože pokud nebudou, těžko tahle jednohubka prorazí dál.

Příští víkend bude ve znamení svátku Martina Luthera Kinga, takže se kina zřejmě naplní o trochu víc. Čeká nás nový Jack Ryan, Ride Along nebo Velká oříšková loupež.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest