Box Office: Paranormal Activity zastrašilo Hobita

Box Office: Paranormal Activity zastrašilo Hobita | Fandíme filmu
Vítězem prvního víkendu nového roku je ale jiný hit. A dále: Hunger Games 2 oficiálně vítězí v roce předchozím.

Spojeným státům aktuálně dominují spíše sněhové bouře než filmová studia, a tak mohli Američané tento víkend navšívit Ledová království nejenom v kinech. Ostatní snímky, které profitovaly hlavně díky svátečnímu volnu, ale pomalu upadají v zapomnění.

První místo tedy patří Ledovému království, které bylo donedávna "pouze" hitem, teď už se však rychle škrábe do pozice megahitu studia Disney. Snímek získal tento víkend 21 milionů dolarů, během zítřka překoná v Americe 300 milionů dolarů a příští víkend sundá z trůnu Lvího krále (312 milionů). Možná si dovolí i na druhé Já, padouch (367 milionů), to však záleží na době nasazení, kterou bude Disney zajisté prodlužovat co se dá. Celosvětově je film na 640 milionech a ještě si připočtěte pár "drobáků" z iTunes a Amazonu, kde právě vládne soundtrack.

Nebyl by to začátek roku, aby do kin nepřišel nějaký laciný horor. Letos se tohoto údělu chopilo Paranormal Activity: Prokletí s tržbami ve výši 18 milionů dolarů. Výsledek rozhodně slabý, ale tenhle spin-off by stejně mohl být jen takovým testovacím filmem, který ověřuje budoucí výdělečnost této série. A nutno říci, že producenti dostali jasný signál, že do pokračování hlavní dějové linie s Katie není radno nalévat příliš peněz. Prokletí samozřejmě výděleční jsou, protože operují s minimalistickým rozpočtem 5 milionů, ale bývaly časy, kdy tyhle domácí videa vydělávala během otvíráku 50 milionů. A ještě jedna zajímavost, lednové horory se vždy vezou na klasické halloweenské vlně, kdy jsou k říjnovým filmům připojovány jejich trailery. Prokletí ale tentokrát významně ostrouhala, protože v roce 2013 mohl jejich trailer na Halloween doprovázet tak maximálně slabou Carrie.

Na trojce je Šmakova dračí poušť s 16 miliony dolarů a 230 miliony dolarů v americkém banku. Celosvětově to dělá 756 milionů. O čtvrtou a pátou příčku se dělí Vlk z Wall Street se Špinavým trikem, jejichž tržby se tento víkend zastavily těsně nad 13 miliony dolarů. Scorseseho epická balada o bankéřích se naštěstí zmátořila, srovnat ji ale se spanilou jízdou Russellovo oscarovky, která v Americe míří ke 100 milionům, pořád nemůžeme. American Hustle má pro tuto chvíli celosvětově 90 milionů, Vlk z Wallstreetu 60.

S 11 miliony a šestou příčkou vkročil do nového roku Zprávař 2, kterého diváci asi opravdu chtěli strašně vidět, protože překročil 100 milionů z Ameriky a v zahraničí si také vede více než dobře (35 milionů). Na sedmičce si spokojeně vydělává Zachraňte pana Bankse s 9 miliony a 66 miliony dolarů nastřádaných z celého světa. Hned za ním je Walter Mitty a jeho tajný život s 8,2 miliony, který je na tom celosvětově o poznání lépe než pan Banks, protože stojí na nějakých 115 milionech.

Bůhví jakou nohou vkročila do roku 2014 zpackaná skupinka 47 Róninů. Těm 50 % pokles vynesl chudých 5 milionů, a kdyby film stál 100 milionů dolarů, zachránily by ho zahraniční výdělky, které právě dělají 84 milionů, včetně 13 milionového otvíráku v Rusku. Jak ale víte, rozpočet byl téměř dvojnásobný...

Během následujících dvou dnů se po malých soustech prokoušou k 410 milionům Hunger Games: Vražedná pomsta, čímž překonají třetího Iron Mana a stanou se v Americe nejúspěšnějším filmem s premiérou v roce 2013.

Z filmů, které otvírají ve velkém příští týden, zmíním Her se 720 000 dolary ze 47 projekcí a Na život a na smrt s 84 000 dolary ze dvou kin. K dvojici se příští týden připojí široké nasazení filmů Blízko od sebe a Herkules: Zrození legendy.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest