Box Office: Hobita si málem podala zpravodajská legenda

Box Office: Hobita si málem podala zpravodajská legenda | Fandíme filmu
Vánoční žánrovky vzaly kina útokem.

Předvánoční dny jsou pro distributory pořádně žhavé zboží, protože filmy nasazené právě v tomto období vykazují pěkně dlouhou výdrž. Sváteční týden je prostě pro kinaře jeden dlouhý víkend. Není tedy divu, že do sálů vtrhla a ještě vtrhne rozmanitá nabídka. A i přesto, že se významně propagovaly hlavně filmy pro celou rodinu, nejvíce utržily čisté žánrovky.

První místo udržel po pátečním náporu konkurence Hobit: Šmakova dračí poušť, který má o jedno procento horší pokles než Neočekávaná cesta. Tento víkend z toho bylo 31,4 milionů dolarů a pořád se víceméně žongluje s výší tržeb. Zatím to vypadá, že dvojka přeci jenom negativní vlivy neustála a utrží pod miliardu. Čísla ze zahraničí ale pořád přicházejí a tam se na americké faktory nehraje. Včera Bilbo a trpaslíci překročili 400 milionů celosvětově a film je samozřejmě všude po světě hit.

Druhou příčku zasedl Zprávař 2, pokračování velkého amerického hitu s ikonickou postavou Rona Burgundyho v podání Willa Ferrella. Jednička žije stále na internetu v podobě nespočtu memů a dvojka k tomu přidává premiérových 26 milionů dolarů. V kinech ale byla od středy, takže si ještě připočtěte dalších 14 milionů. Studio dlouho váhalo, jestli dát druhému dílu zelenou, nejenom, že se z většiny herců staly regulérní hvězdy (Paul Rudd bude Ant-Man, Steve Carell má na krku veleúspěšné Já, Padouch), ale původní film taky nijak nezářil v zahraničí. Fanoušci si ale sequel vydupali a jelikož se propaguje už od prvního oznámení, jiný výsledek se ani čekat nedal. Trojka tentokrát půjde rychleji kupředu.

Na třetím místě Špinavý trik s 19 miliony dolarů. Z režiséra Davida O. Russella se stává poctivý hitmaker, který míchá divácky přístupná témata s prvotřídní filmařinou a na to všechno láká pomocí hvězdných jmen. Producenti by si ale měli dát pozor na kasovní historii jednotlivých členů, protože vyjma Jennifer Lawrence se žádný z herců či hereček neosvědčil jako vyslovený tahák na lístky a úspěch Špinavého triku jim taky nepomáhá, protože jsou to takoví Russellovští Avengers. Uvidíme, jak si film povede o Vánocích, R-ková záležitost to není, ale leckomu by návštěva sednout nemusela.

Širokého nasazení se dočkalo i Zachraňte pana Bankse a jeho 9 milionů žije pouze z nadcházejících Vánoc, kdyby se totiž pan Disney podíval do kin o pár měsíců dříve či později, byly by z toho nefalšované problémy. Film naštěstí vyhledává spíše starší publikum, takže se opakuje situace jako s Frajery z Vegas, kdy film bude v nadcházejících třech měsících pomalu vydělávat jisté peníze.

Problémy si pod stromek nadělili Foxové s Putování s dinosaury, na které se tak nějak zapomnělo a film utržil chudých 7 milionů dolarů. Ledové království, která má z tohoto víkendu pod 19 milionů, prostě láká diváky víc. Dinosauři můžou spoléhat na magické svátky a doufat v lepší přijetí v zahraničí.

V limitovaném nasazení se hezky vedlo Her režiséra Spikea Jonzeho. Milý film pojednávající o vztazích ve 21. století má aktuálně na kontě 360 000 dolarů. Širokého nasazení se film dočká až příští rok v lednu a jestli z toho taky budou nějaké Oscarové nominace, to napoví až úspěch o svátcích.

Do článku se nám zatoulal i indický akčňák s názvem Dhoom 3, který ve Spojených státech otevřel s 3 miliony dolarů a stal se tam hned nejúspěšnějším Bollywoodským filmem všech dob. Doporučuji si najít herce z tohoto nečekaného hitu, tipuji totiž, že je za pár let uvidíme třeba v Rychle a zběsile.

Hodně napjatí jsou určitě ve Warner Bros., protože 47 Róninů zahraniční trhy nijak nebourá a aktuálně jsou někde na 10 milonech dolarů.

Pro dnešek už to stačí a já jdu šetřit síly na příští týden, k 47 Róninům nás čeká Tajný život Waltera Mittyho, Vlk z Wall Street, Zpátky do ringu, Blízko od sebe, Na život a na smrt a další Bieberův koncertní dokument.¨

Zdroj: Forbes 

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest