Box Office: Hobit nezklamal

Box Office: Hobit nezklamal | Fandíme filmu
Nenechte se zmást menšími čísly. Jak si vedla oscarová Jennifer Lawrence mimo Hunger Games nebo Tom Hanks jako Walt Disney?

Nezdržujme se úvody, na první příčku se po roce vrací trpaslíci s Bilbem a Gandalfem. Šmakova dračí poušť, tedy druhý díl Hobita, vybojovala 73,6 milionů dolarů. Nebuďme těmi, kteří halekají o propadáku a pojďme se podívat na realitu. Tržby jsou samozřejmě o 10 milionů nižší než na kolik dosáhla minulý rok Neočekávaná cesta, jenomže zákon kasovních výdělků posledních let praví, že nížší premiéra značí stejnou či delší výdrž a Hobit může být dalším příkladem. Na rozdíl od obrovsky očekávaného prvního dílu a natřískaných půlnočních premiér si dvojka rozprostřela výdělky pěkně po celém víkendu a ve výsledku tak přinejhorším utrží stejně jako první díl, což není samozřejmě na film se čtvrtým nejúspěšnějším prosincovým otvírákem vůbec špatné. Co Hobitovi hraje do karet, jsou lepší recenze, ve kterých se klade důraz na akci a méně chození. Co Hobitovi do karet nehraje, je slabá marketingová propagace, která film v Americe téměř neprotlačuje. Tomu už se ale divit nemůžeme, přeci jenom je to pouhý můstek, který spojuje "návrat Petera Jacksona do Středozemě" a "velkolepé zakončení nové trilogie".

Na druhém místě Ledové království, které si předvánoční diváky dokáže udržet bez problémů. Tento víkend pohádce přistálo 22 milionů a okolo Štědrého dne by mohla v Americe překročit metu 200 milionů.

Na třetím místě A Madea Christmas s 16 miliony dolarů. Černošská babka, kterou hraje herec Tyler Perry, nepřekvapivě skončila s nejhorší premiérou v celé sérii. Když se podíváte do předchozí dílů Box Office, uvidíte hned dva ryze černošské filmy, které v posledních týdnech vydělávaly, takže Madeu konečně dostihla pořádná konkurence. Víc k tomu říct asi nejde, pouze pro ty, kteří se diví, že podobná série vydělává, zopakuji informaci ze článku o filmových sériích. Distributor filmů s Madeou pečlivě vybírá kinosály v blízkosti cílových skupin a zbytečně neutrácí za široká nasazení. Tak proto.

Z delé nasazených filmů tu máme Hunger Games 2, které s 13,5 miliony z tohoto víkendu překročily 730 milionů celosvětově. Druhý Thor vyzobal necelé 3 miliony dolarů a celosvětově je na 620 milionech. Kapitán Phillips překročil 104 miliony a Jackassovský Bad Grandpa 100 milionů. Trochu hůře se vedlo v 15 kinech Coenovce Inside Llewyn Davis, která si odnesla 344 000 a vypadá to, že jí široké nasazení příští týden úplně svědčit nebude.

V limitovaných šesti kinech to ale výborně odpálil Špinavý trik režiséra Davida O. Russella, ve kterém se sešlo oscarové obsazení z Russelových předchozích oscarových snímků. Tento víkend film vynesl hvězdné partě 690 000 dolarů, jak si ale dílo povede ukáže až příští týden, takže nepředbíhejme. Výborné recenze, šuškanda a plakáty s JLaw ale hovoří o dalším hitu.

V patnácti kinech si taky odbylo předčasnou premiéru Zachraňte pana Bankse, kde se snaží Tom Hanks coby Walt Disney natočit filmovou klasiku Mary Poppins. Snímek utržil hezkých 421 000 dolarů a příští týden bude figurovat v kinech jako vánoční film pro rodiny, které se chtějí vyhnout potemnělému Hobitovi.

A co nás ještě příští týden čeká? Dlouho očekávaná a všude možně propagovaná komedie Zprávař 2, Putování s dinosaury nebo snímek Her o lásce k počítačům s hlasem Scarlett Johansson.

Zdroj: Forbes 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest