Colin Firth přes řeku Kwai

Colin Firth přes řeku Kwai | Fandíme filmu
Slavný herec předvede, co se stalo po událostech filmu Most přes řeku Kwai.

Colin Firth před pár dny na festivalu v Benátkách uvedl svou novinku Tinker, Taylor, Soldier, Spy a do budoucna počítá s třetím Deníkem Bridget Jones či thrillerem Dannyho Boylea Trance. Teď se nechal zlákat k dalšímu projektu. Půjde o životopisné drama The Railway Man, které píší Frank Cottrell Boyce (Millions Dannyho Boylea) a Andy Paterson. Režíruje Australan Jonathan Teplitzky, který zatím příliš známý není, ale kupříkladu měl příležitost pracovat se Samem Worthingtonem ještě před tím, než se proslavil.

Příběh filmu vychází z životopisné knihy britského důstojníka Erica Lomaxe, který byl během druhé světové války zajatý Japonci a byl nucen stavět železnici mezi Barmou a Thajskem (tehdejším Siamem), známé ze snímku Most přes řeku Kwai. Zvláštní ironií osudu byl Lomax velkým železničním nadšencem, a tak si budovanou trať tajně zakresloval do podrobné mapy. Když mapu objevily stráže, byl označen za špiona a předán tajné policii k vyšetřování, během kterého byl krutě mučen. Jeho hlavním vyšetřovatelem byl mladík jménem Nagase Takeshi, se kterým se Lomax shodou okolností mnoho let po válce setká. Brit je vůči setkání zprvu nedůvěřivý, ale nakonec se oba muži naprosto nečekaně usmíří a stanou se z nich „pokrevní bratři“. (tvrdí knižní anotace z Amazonu)

The Railway Man je prvním velkým projektem společnosti Latitude Media, distribuci zprostředkuje studio Lionsgate. Natáčet se bude v Thajsku, Austrálii a Británii, první klapka padne příští rok v únoru. Novinku přinesl The Hollywood Reporter.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest