Box Office: Thor 2 první, ale pravým vítězem je jiný film

Box Office: Thor 2 první, ale pravým vítězem je jiný film | Fandíme filmu
A jak to vypadá s druhými Hunger Games na brazilském trhu?

Popravdě jsem měl včera nahnáno, když dorazila první čísla amerických výdělků a vypadalo to, že budu muset brát zpátky výrok z minulého týdne o jasném vítězství druhého Thora. Nakonec se parta z Asgardu na první místo dostala, ale bylo to opravdu těsné.

Temnému světu Thora klesla výdělečnost o polovinu a tento týden si odnesl z kin 38 milionů dolarů. Co se týče poklesu, jsme pořád na nějakém marvelovském průměru, a i když to vypadá, že tahle komiksárna nebude mít takovou výdrž jako sourozenci, producenti si chválí silné ratingy a přístupnost filmu dětem, které se hrnou kvůli "pohádkovým" elfům ve vyšších počtech, než u takového teroristického Iron Mana 3. Po deseti dnech jsme tak celosvětově už na 480 milionech, což je 30 milionů více než utržila jednička po celou dobu nasazení.

Na druhém místě je černošská komedie The Best Man Holiday s 30 miliony dolarů, která vyfoukla Thorovi první místo v pátek, ale nakonec náporu Marvelu podlehla. Pokračování filmu, který u nás nese jméno Svatebčané, stálo 17 milionů dolarů a víkendový výsledek je ukazatelem obrovské výdělečnosti černošských filmů podobného ražení, i když je točí někdo, kdo se tento rok vytasil s pátým Scary Movie, ze kterého se léčím nejen já ještě dnes. Proč chodí černoši na filmy jako Mysli jako on nebo Baggage Claim, které vydělávaly nedávno, je asi stejné jako se ptát, proč chodí Češi na Babovřesky.

Na trojce je Last Vegas, se kterým se konečně poštěstilo studiu CBS Films, které distribuuje povětšinou nevděčné projekty. Tento víkend se přisypalo staroušům 9 milionů a už příští víkend by film mohl překonat 54 milionů konečného finančního výsledku Ženy v černém a stát se tak nejúspěšnějším filmem CBS Films v Americe.

Stále dobře se daří i Ptačímu úletu, který má z toho víkendu 8,3 milionů. Už mu zbývají ale jen necelé dva týdny, než do kin Disney nasadí Ledové království.

Na pátém místě Bad Grandpa se 7,5 milionem, který překročí okolo Dne díkůvzdání 100 milionů. Na šestce pak Gravitace, která s 6 miliony překračuje 240 milionů dolarů z Ameriky, podává si tak Rychle a zběsile 6 a stává se pátým nejúspěšnejším filmem roku 2013.

Co se týče malých filmů, v 15 kinech startovala The Necessary Death of Charlie Countryman, ve které cestuje Shia LaBeouf do Rumunska pod vedením Fredrika Bonda, režiséra reklam a jednoho Mobyho klipu. S 8 500 dolary bude Shia brzo litovat všech těch siláckých řečí o Hollywoodu. Oscarový Alexander Payne poté do kin nasadil Nebrasku, černobílé drama, které to dotáhlo k 140 000 dolarů.

Díky svátkům odstartovaly v Brazílii o týden napřed Hunger Games: Vražedná pomsta a naprosto narvaly kina. Film vynesl Jihoameričanům z otvíráku 2,4 milionů, což je trojnásobek výdělků prvního dílu za stejnou dobu. Hladových her se dočkáme už příští týden a výdělky pro vás samozřejmě budeme sledovat. Tentokrát se celkově očekává z celého světa miliarda, takže to bude při premiéře opravdu velké. Do kin vstoupí i remake Pozdravy ze spermbanky, ve kterém se pokusí Vince Vaughn kompletně okopírovat celý film Kena Scotta s názvem Starbuck... s Kenem Scottem na režisérské židli samozřejmě. Občas si říkám, proč se ještě lidé snaží psát něco originálního. Tak příští týden!

Zdroj: Forbes, Hollywood Reporter 

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest