Box Office: Thor 2 jasným vítězem

Box Office: Thor 2 jasným vítězem | Fandíme filmu
Marvel Studios
Ani součet výdělků zbylé Top 9 nestačil na božský výkon Marvelu.

Jste tu správně u dalšího víkendového bilancování. Minule jsme tipovali výdělky druhého Thora, film ale nakonec naše i vaše divácké tipy zprůměroval. Mrkněme tedy, kolik si z kin odnesl.

Druhý Thor s podtitulem Temný svět samozřejmě překonal díky avengerovské pomocné ruce svůj první díl o rovných 20 milionů, když si tento víkend odnesl z kin 86 milionů dolarů. Snímku hraje do karet spousta faktorů, nejenom, že je nejpohádkovější marvelovkou (může být tedy z pohledu rodičů "pro děti"), ale výborné je i obsazení - Tom Hiddleston je internetovou celebritou, velké zastoupení ženských postav nalákalo do kin i něžné pohlaví, které tvořilo hned 38 % diváctva. Film má možná slabší výdělky než Iron Mani či Avengers, ale ze všech marvelovek má v zámoří snad nejlepší šuškandu, která by mohla film vynést až k nejméně 200 milionům z Ameriky. Z celého světa to po 12 dních dělá 330 milionů dolarů. Teď už samozřejmě záleží na tom, jestli producenti vezmou v potaz průměrné recenze, nebo Alanu Taylorovi přiřknou trojku jen proto, "že uspěl".

Na druhém místě zůstává Bad Grandpa s 11,3 miliony, což je úctyhodný výsledek. Z celého světa má tahle skrytá kamera 101 milionů, a to se pak ty modřiny při 15 milionovém rozpočtu Knoxvillovi opravdu vyplácejí. I Ptačí úlet má překvapivých 11 milionů, s čímž asi ani sami producenti nepočítali. Film by měl mít sílu až do Díkuvzdání, pak ho smete Ledové království od Disneyho. A těsně pod 11 milionů má i Last Vegas.

Drtivý pokles dostihl Enderovu hru, na kterou přišlo o 62 % méně diváků než minulý víkend. Bylo z toho tentokrát pouhých 10 milionů a Ender by musel plnit kina v Číně jako Pacific Rim, aby se začal alespoň psát scénář ke druhému dílu, protože zbytek světa se k téhle značce opravdu nijak nehrne.

Na čtyřech plátnech nám dále debutovala Zlodějka knih se 108 000 dolary. Nějaká další výdrž se kvůli čistokrevnějším oscarovkám čekat nedá, než bude mít ale film premiéru celosvětově příští rok v lednu, Foxové si alespoň nastřádají něco do začátku.

Široké nasazení potkalo i Lásky čas, který nastřádal chudých 5,1 milionů, ale jak jsme říkali, Curtisovy filmy si vedou výborně celosvětově a tam má tahle romantika už 50 milionů. Navíc film prý stál jen 15 milionů.

Z dalších menších kousků zmíníme Dallas Buyers Club, který z 35 kin vynesl 630 000 a dohromady má z Ameriky necelý milion dolarů. 12 Years a Slave každý víkend přidává pár projekcí, a i když nemá takovou sílu jako letošní Komorník, celkově je již na 17 milionech. A kolik dokáže vydělat ve Státech dokument o dopingující aféře Lance Armstronga, The Armstrong Lie? Pro zajímavost je to pouhých 31 000 dolarů.

I příští týden uvidíte na první příčce Thora, protože do kin vstupuje další z řady černošských komedií The Best Man Holiday a jinak nic.

Zdroj dat: Forbes 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest