Only Lovers Left Alive: Tom Hiddleston jako upír

Only Lovers Left Alive: Tom Hiddleston jako upír | Fandíme filmu
Loki se vrací z Asgardu, aby nám pil krev. V režiji festivalového miláčka Jima Jarmusche. Pusťte si trailer a dva klipy.

Jim Jarmusch bez nadsázky neumí natočit či napsat špatný ani průměrný film. Proto se v jeho případě netřeba bát upírského tématu, které zvolil pro svůj nový film Only Lovers Left Alive. Do hlavní role obsadil marvelovského záporáka Toma Hiddlestona, jeho lásku hraje rodilá Londýňanka Tilda Swinton (Constantine, Letopisu Narnie), a aby byl trojúhelník kompletní, sestru Tildy ztvárnila Mia Wasikowska (Alenka v říši divů). V roli „rodinného“ přítele uvidíme nestárnoucího Johna Hurta.

Film zastihne hlavního hrdinu, undergroundového muzikanta Adama, v depresi z lidstva, které se ubírá, kam se ubírá. Z marasmu se staletí žijícího upíra pokusí dostat jeho stará láska a několikanásobná manželka Eve, se kterou se po dlouhé době znova setká. Aby to mělo nějaké koření, do cesty se jim připlete Evina mladší sestra Ava, která svou neposlušností rozvíří stojaté vody věčného života.

Režisér snímek označil jako love story a z přiloženého traileru a klipů lze vyčíst jeho jasný rukopis. Pomalé a dlouhé záběry, postupné narůstání napětí a to vše bez okázalých efektů, ale naopak za pomoci (snad) silného příběhu, intimity charakterů či bezchybných hereckých výkonů. Snímek má od března za sebou již několik premiér na filmových festivalech a ohlasy kritiky jsou velmi pozitivní. Jestli toto dvouhodinové dílo uvidíme i u nás, není v tuhle chvíli známo. Co třeba napřesrok ve Varech?

Only Lovers Left Alive: Trailer a dva klipy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest