Byzantium: První trailer na alternativu k Twilightu

Byzantium: První trailer na alternativu k Twilightu | Fandíme filmu
Další upíři, další puberťačka v hlavní roli. Osloví Byzantium někoho jiného, než romance chtivé slečny? První recenze možná mají odpověď.

Přirovnávat Byzantium k Twilightu je samozřejmě malinko laciné, nicméně obávám se, že se tomu v nejbližší době nevyhne žádný příběh o upírech, jehož hrdinkou bude náctiletá slečna. V tomhle případě ji navíc hraje Saoirse Ronan, která si shodou okolností zahrála hlavní roli i ve sci-fi Hostitel, jehož předlohu napsala Stepehenie Meyer. Film si sice už odbyl svou festivalovou premiéru, nicméně zahraničních reakcí je prozatím poskrovnu. Obecně to vypadá, že k nudě StmíváníByzantium daleko, avšak v dalším vnímání filmu už se kritici rozcházejí. Zaznívají takové názory, že se režisér Neil Jordan Byzantiem dokázal vyrovnat svému Interview s Upírem, ale i takové, že je film ubitý nánosy melancholie, nepříliš šťastně strukturovaný, má hloupé dialogy a příliš se nehýbe kupředu.

Těžko říct, kdy si budeme moci udělat vlastní obrázek, protože datum premiéry zatím nebylo stanoveno, avšak světlo světa spatřil alespoň první trailer. Z toho sálá již zmiňovaná melancholie, ale také určitá osudová naléhavost. Připomínáme, že příběh pojednává o dvou upírkách, matce a dceři, které už staletí úspěšně ukrývají svou krvežíznivou podstatu, jenže po přistěhování do pobřežního městečka ve Velké Británii, se jejich život v utajení zřejmě chýlí ke konci.

Byzantium: Trailer

 

Zahraniční recenze: Rotten Tomatoes, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest