Star Wars: Co všechno víme o nových epizodách?

Star Wars: Co všechno víme o nových epizodách? | Fandíme filmu
Velký souhrn všech dosud známých informací. Spin-offy, účast Ewana McGregora, Harrisona Forda nebo snad žena v hlavní roli? Aktualizováno o nové info kolem Harrisona Forda.

AKTUALIZACE: Geoff Boucher z Entertainment Weekly mírně rozčeřil vody kolem angažmá Harrisona Forda. Na svém Twitteru oznámil, že podle jeho zdroje od Disneyho není Fordovo obsazení ani zdaleka hotovou věcí a zřejmě ještě několik týdnů nebude.

Ačkoli nás od návratu Hvězdných válek na filmová plátna dělí ještě minimálně dva roky, internetové servery jsou už teď zcela přeplněné nejrůznějšími zákulisními klepy ohledně chystaného pokračování fenomenální sci-fi série. A i když se většina nově zjištěných informací zakládá spíše na nepotvrzených spekulacích, některé z nich stojí opravdu za to. Bude snad hlavní postavou Epizody VII žena? Vrátí se Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi? A co říkáte na sólové filmy pro Hana Sola a mistra Yodu? Naše redakce pro vás uspořádala přehled všech potvrzených i nepotvrzených novinek, týkajících se legendární vesmírné ságy.

Všichni už jistě víme, že na scénáři, respektive scénářích k dalším Star Wars filmům, již nějaký ten pátek pilně pracují Lawrence Kasdan (autor páté a šesté epizody) a Simon Kinberg (X-Men: První třída). Nyní se prvně jmenovaný poprvé vyjádřil ke své práci a hned vyvolal pořádné pozdvižení. Podle svých vlastních slov se Kasdan „příliš nesoustředí na předchozí scénáře a snaží se začít znovu“. Znamená to snad, že nás čeká úplně nový příběh, který se nebude výrazně ohlížet na původní sérii? Na otázku, jaké to bude pracovat na Hvězdných válkách bez George Lucase scenárista odpověděl: „George nám dal všem své požehnání. Kdybychom jej ale potřebovali, tak nám pomůže. Myslím, že každého zajímá, jak to bude vypadat.“

Další žhavou novinku předhodil novinářům Bob Iger, jeden z hlavounů studia Disney. Star Wars se kromě nových tří epizod opravdu dočkají také samostatných snímků o osudech některých vedlejších postav a budou uváděny do kin v mezidobí epizod VII, VIII a IX. Jak tvrdí jeden ze zdrojů z blízkosti LucasFilmu, jako první by se svého vlastního projektu měl dočkat mistr Yoda. Nikdo z tvůrců sice zatím tuhle informaci nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, takže se dost možná zakládá na pravdě. Dle podstatně méně věrohodných zpráv se chystá také sólový film pro oblíbeného vesmírného pašeráka Hana Sola (některé stránky již spekulují, kdo by mohl v této roli nahradit nepřekonatelného Harrisona Forda) či Boba Fetta. Jedno je jisté. Kdyby se měl snímek skutečně natočit, zájemců o jeho režii by se jistě našel dostatek. V poslední době stále populárnější filmař Wes Anderson (Až vyjde měsíc) se nechal slyšet, že by práci na takovém projektu určitě vzal.

Zhruba před měsícem se po síti rozšířila fáma o dalším případném spin-offu Hvězdných válek, který by měl natočit Zack Snyder (300: Bitva u Thermopyl, Strážci - Watchmen, Muž z oceli). Známý režisér chtěl údajně vytvořit samostatný projekt ze světa Star Wars na způsob klasického snímku Sedm samurajů. Zpočátku to neznělo tak úplně šíleně. Rytíři Jedi nemají svým zpodobněním ke starým japonským bojovníkům příliš daleko. Koneckonců i George Lucas v minulosti několikrát zmínil tvorbu Akiry Kurosawy jako jednu ze svých největších inspirací. Nicméně přípravu vesmírného samurajského spektáklu v nedávném rozhovoru ostře popřeli Snyderovi blízcí spolupracovníci, podle nichž se „Zack na nových Star Wars nijak nepodílí“.

A příval zajímavých zpráv nekončí. Ewan McGregor, představitel Obi-Wana Kenobiho, v nedávném interview poskytl překvapivé vyjádření. Pokud by ho studio oslovilo, rád by se do jedné ze svých nejslavnějších rolí vrátil. Ideálně by to přitom bylo v jednom z možných spin-offů. Serveru MTV v nedávném rozhovoru prozradil, že by měl zájem (pokud mu to studio nabídne) zvtárnit osudy Obi-Wana po Epizodě III.

Líbilo by se vám kdyby ústřední hrdinkou Epizody VII byla žena? Za jedním z nejčerstvějších klepů stojí tajuplná věta jednoho z producentů, jenž doslova prohlásil: „Kdo říká, že hlavní postavou filmu bude mužská hvězda?“ Co tím, ale myslel? Mužského protagonistu snímku nebude hrát hvězda? Nebo se můžeme těšit na ženskou hrdinku? V Hollywoodu už došlo i na větší šílenosti. Vedoucí úlohu by mohla převzít třeba Jaina Solo, dcera Hana Sola a princezny Leiy, která vystupuje v knihách. Ze známých postav má šanci i Mara Jade, manželka Luka Skywalkera. Může to být však i někdo úplně jiný, klidně i zcela nově napsaná postava.

Dnes se navíc objevila informace na serveru LatinoReview o návratu Harrisona Forda. Ten již dříve prohlašoval, že dalšímu ztvárnění postavy Hana Sola v případné Epizodě VII nijak nebrání. Zdroj uvádí, že si obě strany plácly a Ford je tedy na palubě Abramsova spektáklu. My však raději počkáme na případné oficiální potvrzení/vyvrácení ze strany Disneyho. Proto nás sledujte nadále, nedá se vyloučit, že k němu dojde během několika hodin.

Na závěr pro vás ještě máme vyjádření muže nejpovolanějšího – George Lucase. Duchovní otec Hvězdných válek, jenž na natáčení zpovzdálí dohlíží v pozici kreativního konzultanta, má pro svého nástupce na režisérské stoličce jen slova chvály. „Dlouhodobě obdivuji Abramsovu filmovou tvorbu, je ideální volbou pro režii Star Wars. Mé dědictví se nemohlo dostat do lepších rukou.“ Doufejme tedy, že Abrams vysoká očekávání naplní a dočkáme se nové vynikající trilogie. O dalších drbech ze světa Star Wars vás budeme pravidelně informovat.

Čtenáři ovládající anglický jazyk si ještě mohou přehrát videa, na nichž George Lucas a producentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy obecně diskutují o budoucnosti vesmírné ságy. V galerii pak můžete najít fanouškovský plakát k Epizodě VII.

Lucas a Kennedy o budoucnosti Star Wars

Zdroje: Slashfilm (1, 2, 3, 4), Inquisitr

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest