Mortdecai: Johnny Depp jako excentrický lovec pokladů

Mortdecai: Johnny Depp jako excentrický lovec pokladů | Fandíme filmu
Deppa čeká role dalšího šarmantního nezdvořáka, který se vydá na honbu za nacistickým zlatem.

Johnny Depp nemá v poslední době na růžích ustláno. Platíval za krále Hollywoodu, který by dokázal přilákat diváky i na film o nalévači předvolebního guláše, jenže někdy od dob Ranga a Pirátů z Karibiku 4 točí propadák za propadákem a kritici mu vyčítají, že hraje jednu a tu samou postavu pořád dokola. Do budoucna se snad blýská na lepší časy. Depp zrovna dotočil ambiciózní sci-fi Transcendence a pohádkovou disneyovku Into The Woods a příští rok na jaře začne točit páté Piráty z Karibiku. Jestli tahle kombinace nevyjde, tak už nic. V mezičase si Johny odskočil k dobrodružnému retru Mordecai, jehož natáčení právě začalo.

Film je inspirovaný stejnojmennou postavou spisovatele Kyrila Bonfiglioliho, konkrétně posmrtně vydanou knihou The Great Mortdecai Moustache Mystery, kterou po zesnulém dokončil Craig Brown. Charlie Mortdecai je bezostyšný obchodník s uměním, zhýralý aristokrat, snob, násilník, excentrik, ale občas také hrdina proti své vůli. Sám sebe charakterizuje slovy: „Mám rád umění, peníze, sprosté vtipy a chlast... a už na střední škole jsem pochopil, že každá rvačka se dá vyhrát, když se člověk nebojí zabořit soupeři palec do oka.“

Charlieho filmové dobrodružství se točí kolem hledání ukradeného obrazu, který by měl ukrývat klíč ke ztracenému bankovnímu sejfu plnému nacistického zlata. Jeho mezinárodní pátrání mu budou komplikovat Rusové, britská Mi5, jeho manželka s neuvěřitelně dlouhýma nohama a teroristé. Předloha hýří černým humorem a libuje si v parodii, Bonfiglioliho styl je často přirovnáván k i u nás populárnímu P.G. Wodehouseovi.

Projekt dlouhá léta připravovalo bez velkého progresu studio Warner, až se ho nakonec chopila Lionsgate. Scénář přiravil Eric Aronson, který má zatím za sebou jen mizerně přijatou romantickou komedii On the Line, režie se ujal David Koepp. Ten má sám více zkušeností jako scenárista, ale tu a tam něco natočí – naposledy adrenalinovou Expresní zásilku. V minulosti už navíc jednou spolupracoval s Johnnyp Deppem, když spolu připravili adaptaci Kingova Tajemného okna. Ve vedlejších rolích se představí Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettani a Olivia Munn (Newsroom, Bez kalhot).

Zdroje: The Wrap, Buzz Sugar, Variety, Slashfilm, Collider, Heureka

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest