Hans Zimmer: Hlavní motiv k Interstellar je hotový

Hans Zimmer: Hlavní motiv k Interstellar je hotový | Fandíme filmu
Skladatel se rozpovídal o svých projektech, které jsou shodou okolností nejočekávanějšími filmy příštích dvou let.

V následujících měsících budeme slýchat spíše Zimmerovu umírněnější stránku. V kinech se právě prohání Rivalové, čeká nás 12 Years a Slave nebo Mr. Morgan's Last Love. Kdo se ale těší na něco velkolepějšího, také nebude v příštích dvou letech ochuzen. A jak to s Zimmerem bývá, bude opět nás čeká notná dávka experimentování.

Pokud si skladatel najde trochu času, a jak asi už víte, hovoří o své prokrastinaci téměř neustále, můžete vzít malou kameru a dojít si s ním do jeho studia v Kalifornii popovídat. Tentokrát Zimmer poseděl s reportérem Collideru a fanoušci posílali předem na Twitter hlavně otázky ke třem filmům.

U pokračování Muže z oceli, ve kterém se Superman utká s Batmanem, nebude samozřejmě Zimmer chybět. Nechal se slyšet, že se Zackem Snyderem pracuje velice rád a Ben Affleck mu v roli Batmana vyhovuje. Podmínkou skladatelova angažmá však je, že zůstanou dveře za Batmanovskou triogií Christophera Nolana zavřené. Zimmer se rozhodně nechce k tomuto stylu vracet ani z něj nijak čerpat. Jsem rozhodně zvědavý, jak si s tímhle Zimmer poradí. Prohledával jsem internet zevrubně, ale myslím, že je to poprvé, co stejný skladatel vytváří dva motivy pro dvě odlišné verze jedné postavy.

Jamese Hornera poté Zimmer nahradil u Amazing Spider-Mana 2. Skladatel tvrdí, že na pokračování obdivuje propracovanost vztahů mezi postavami. Film údajně není poháněný akcí, ale právě jiskřícími dialogy a chemií mezi herci. Na snímku začal Zimmer pracovat s předstihem, aby mohl trochu experimentovat s tónem filmu. Dále se prý snaží vyzkoušet i nový přístup k akčním sekvencím. V jednom si ale prý můžete být jistí: Starý seriálový motiv (možná ho znáte spíš jako Spidervepře ze Simpsonových) prý nepoužije.

Do třetice tu máme Interstellar Christophera Nolana. Na něm začal Zimmer pracovat už v lednu tohoto roku, kdy Nolan přepisoval scénář svého bratra (jeho rozbor najdete zde). Hlavní motiv je tedy již hotový, o filmu ale skladatel přemýšlí téměř neustále. S Nolanem prý měli dlouhou debatu, ve které se rozhodli opustit styl, který vytvořili restartem Batmana. Ten prý začíná pronikat i do ostatních filmů, motivy z Temného rytíře či Počátku jsou údajně u každého druhého snímku jako temp track, tedy hudba, která je dočasně přidána k prvnímu sestřihu filmu. Nemáme tak čekat žádné sonáty ani velkolepé bubny. Kvůli Interstellar si navíc Zimmer pravděpodobně nenajde čas na další film Guye Ritchieho The Man from U.N.C.L.E.

Těšíte se na další Zimmerův hudební mezník, nebo si myslíte, že už je ho všude až příliš?

Zdroj: Collider

 

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest