Amazing Spider-Man 3 má scenáristy a prvního záporáka

Amazing Spider-Man 3 má scenáristy a prvního záporáka | Fandíme filmu
Dvojka je pořád ještě daleko, avšak na třetím dobrodružství pavoučího muže už se pilně pracuje

The Amazing Spider-Man možná v kinech neutržil až takové peníze, v jaké Sony mohlo doufat, ale i tak si pořád vedl výborně, a tak byly už na začátku léta odsouhlaseny třetí a čtvrtý díl. O trojce jsme doposud s jistotou věděli jenom to, že do kin vstoupí 10. června 2016, a že se do ní odsouvá představení postavy Mary Jane, která se původně měla objevit už ve druhém filmu. Režisér Marc Webb se ji podle svých slov rozhodl vystřihnout, aby nebyla dvojka přeplněná postavami. Spekuluje se také o tom, že se studio zaleklo vlny odporu, která se vzedmula vůči obsazení Shailene Woodley. Až se Mary Jane ve třetím filmu definitivně objeví, je poměrně pravděpodobné, že ji bude hrát jiná herečka.

Teď studio prozradilo, kdo třetího Amazing Spider-Mana napíše. Nikoho asi nepřekvapí, že se k psacímu stroji vrátí autorská dvojice zodpovědná za druhý díl, tedy Alex Kurtzman a Roberto Orci. Doplní je ještě Jeff Pinkner, který s oběma pány spolupracoval už na seriálech Alias a Fringe. Můžeme doufat, že se pánové vrací proto, že je Sony s druhým filmem pro tuto chvíli spokojené. Což potvrzuje i šuškanda, podle které se studio snaží k dalšímu návratu zlákat i režiséra Marca Webba. Druhý film jsme zatím neviděli, takže k případnému Webbovu návratu těžko zaujmout nějaké silné stanovisko, ale obecně se dá říct, že fanoušci prvního Amazing Spider-Mana asi budou spokojení, že existuje šance, že celou úvodní trilogii bude řídit stejná ruka, Webbovi odpůrci mohou přinejmenším tajně doufat, že se vzrůstající důvěrou nebude studio do dalších dílů tolik mluvit a Webb se bude moci vyvarovat alespoň těch prohřešků, nad kterými patrně neměl kontrolu. Fanoušci Webbových starších filmů (500 dní se Summer) se zase mohou děsit, že režisér i nadále zůstane v Hollywoodu a žádný osobitý, menší film od něj jen tak neuvidíme.

Kromě tvůrců byly potvrzen také první detail o ději – stoprocentně víme, jakého můžeme čekat záporáka. Paul Giamatti (Rhino) totiž potvrdil, že se vrátí i ve třetím filmu! Možná prý i ve čtvrtém, ale o tom spíš pochybuje. Nemyslete si však, že by byl Rhino napotřetí Spíďovým hlavním protivníkem. Je nanejvýš pravděpodobné, že za nitky bude tahat někdo úplně jiný a nejčastěji se spekuluje o nějakém tom Goblinovi, ať už by se pod maskou skrýval Norman Osborn (Chris Cooper) nebo Harry Osborn (Dane DeHaan). Ale to je všechno samozřejmě ještě hodně vzdálená budoucnost.

Zdroje: Collider, THR, THR II

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest