Box Office: Gravitace zůstala nepřekonaná

Box Office: Gravitace zůstala nepřekonaná | Fandíme filmu
Kapitán Phillips si zaslouženě doplul pro druhé místo, Machete vydělával jako béčko.

Ve Spojených státech se tento víkend slavil Kolumbův den, vládní instituce včetně národních parků a zoologických zahrad byly kvůli politickým tahanicím uzavřené, takže se slova chopila kina, která vydělala hlavně na pětihvězdičkových filmech.

V čele stále stojí Gravitace, kterou Warner Bros. rozšířili už do 3 660 sálů, ze kterých si tentokrát odnesla 44 milionů dolarů. Stále se tady hraje hlavně na 3D projekce a filmu pomáhají silná doporučení diváků, z nichž 6 % vidělo tento víkend Gravitaci už podruhé. Za 10 dní promítání by se tak měly výdělky vyšplhat ke 175 milionům z celého světa. Warneři jsou určitě nadmíru spokojení, protože tenhle trumf původně patřil studiu Universal. Bude zajímavé sledovat, jakou příležitost dostane Cuarón příště. 

Na druhém místě se usadil nováček tohoto týdne Kapitán Phillips. Drama založené na skutečném přepadení nákladní lodi somálskými piráty dovezlo do přístavu studia Sony 26 milionů, a to i přesto, že hlavní hvězda filmu Tom Hanks údajně chyběl na většině plakátů. Pro populárního herce, který snaživě propaguje každý svůj film, je to konečně po sérii propadáků zadostiučinění. V příštích týdnech by neměly výdělky nijak výrazně spadnout, protože film drží nad vodou výborné recenze ohánějící se Oscarem pro Hankse.

O svátku nemělo žádnou konkurenci ani Zataženo, občas trakaře 2, které rychle zkáslo 15 milonů dolarů a je teď přesně na svém rozpočtu 78 milionů. Propagace, řekl bych, nebyla nijak obrovská a když k tomu připočteme nasazení v poprázdninovém období, je jasné, že si tenhle animák pomalu došourá k pěkným černým číslům.

Téměř v zapomnění se na čtvrtém místě krčí Machete zabíjí se 4 miliony. Open Roads odkoupilo tenhle nijak žádaný sequel za 2 miliony pravděpodobně s vidinou otvíráku jedničky, který se v roce 2010 zastavil na 11 milionech. Robert Rodriguez se ale měl řídit stejným pravidlem jako jeho diváci, tedy jednou a dost. Rozpočet 20 milionů dolarů je pořád relativně umírněná produkce, ale je vidět, že trh čeká spíše na Sin City 2 než na tuhle mexploitaci.

V úplném zapomnění pak skončila na pětce Hra na hraně, kterou se údajně pokoušel zachránit Affleckův dvorní střihač William Goldenberg. Kdyby nechal film svému osudu, možná z něj mohl být nějaký legračně hrozný kult. Tento týden je z toho 1 milion dolarů a všichni musí být rádi, že jsou Affleck s Timberlakem oblíbení třeba v takovém Rusku, které pomáhá dostat film slabě přes 30 milionový rozpočet.

Příští týden budeme mít teprve o čem psát. Do kin zamíří Plán útěku se Slyem a Arniem, remake Kingovy Carrie, milovníci Sherlocka si pak určitě brousí zuby na The Fifth Estate o Julianu Assangeovi s Benedictem Cumberbatchem. Široké nasazení čeká i dokument Broadway Idiot pojednávající o cestě Billieho Joe Armstronga z kapely Green Day na Broadway. Do několika kin se pak podívá 12 Years a Slave nebo Vše je ztraceno, filmová variace na Starce a moře s Robertem Redfordem.

Zdroj dat: Deadline

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest