Star Wars: Epizoda VII se bude točit v Británii

Star Wars: Epizoda VII se bude točit v Británii | Fandíme filmu
A bude hrdinkou příštích Hvězdných válek ženská postava?

Je pravděpodobné, že pořádně se Epizoda VII začne hýbat až potom, co skončí humbuk kolem Star Trek Into Darkness a J.J. Abrams se konečně bude moci svému dalšímu angažmá věnovat naplno. Nicméně už před týdnem producent Bryan Burk uvedl, že by natáčení mělo začít zkraje příštího roku, a teď k tomu Disney doplnil oficiální zprávu, podle které se bude točit ve Velké Británii, kde se natáčelo i všech šest předchozích filmů. Producentka Kathleen Kennedy doplnila, že filmaři „čerpají inspiraci z kořenů série“. Z takové neurčité fráze samozřejmě nelze vyvozovat nic konkrétního, ale bylo by báječné, kdyby se tím Kathleen snažila naznačit, že se Disney chce daleko víc inspirovat starou než novou trilogií.

Oficiálně zatím o natáčení v Británii nevíme nic bližšího, avšak začínají kolovat zvěsti o tom, že legendární studio Pinewood staví nový ateliér, který bude po následujících pět let exkluzivně používat Disney, a že studio poslalo skauty na ostrov Skye (viz obrázek), kde se natáčela kupříkladu úvodní scéna Promethea. Zvlášť druhá zvěst zní malinko nepravděpodobně, vzhledem ke skutečnosti, že scénář Epizody VII stále ještě není definitivní. Proto také není divu, že J.J. Abrams v nedávném rozhovoru uvedl, že s dalšími chystanými filmy ze světa Hvězdných válek nemá vůbec nic společného a soustředí se čistě na svou „sedmičku“. Ostatně jak sám Abrams logicky podotýká – aby mohly fungovat jakékoliv další filmy, musí dobře fungovat především ta Epizoda VII.

Co od ní můžeme čekat, se stále neví, avšak nejnovější klepy trvají na tom, že se na chodbách u Disneyho mluví o ženské hrdince. Kluci prý na Star Wars 7 stejně přijdou, tudíž by koncentraci na ženskou postavu nemělo nic bránit. Nikde není psáno, že se tak opravdu stane a už vůbec nemůže být řeč o tom, zda by Abrams sáhl po již existujících postavách, ale dokážu si docela živě představit, že fanoušci širšího vesmíru po přečtení předchozích řádků začali doufat v uvedení Mary Jade nebo Jainy Solo. Co vy na to? Měla by napříště síla provázet nějakou ženskou hrdinku?

Zdroje: MTV, StarWars.com, Jedi News, The Sun, CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest