Toy Story: Pátý díl natočí pixarovská legenda

Toy Story: Pátý díl natočí pixarovská legenda | Fandíme filmu
Pixar / Disney
Zobrazit další 2 obrázky
Příběh hraček 5 může působit zbytečně, ale aspoň je v dobrých rukou.

Už loni Pixar oznámil, že připravuje pátý díl Toy Story a další pokračování. Jak totiž vysvětlil šéf společnosti Disney Bob Iger (která Pixar vlastní), zábavní firma chce trochu omezit nové animáky a velký prostor dávat pokračováním (na cestě jsou nejspíš Úžasňákovi 3 a Hledá se Nemo 3).

O Toy Story 5 jsme dosud věděli pouze to, že je datum premiéry naplánováno na 19. června 2026, teď je tu další novinka. Šéf Pixaru Pete Docter před pár dny uváděl pro vybrané publikum předpremiéru V hlavě 2 a při té příležitosti zdánlivě potvrdil, že Toy Story 5 zrežíruje Andrew Stanton.

Stanton mezi pixarovskými režiséry patří mezi naprosté legendy. Ke studiu se připojil už v roce 1990 a na nějaké úrovni pracoval na všech celovečerních filmech, které studio dosud připravilo. Jako režisér natočil Život brouka, Hledá se Nemo, VALL-Iho a Hledá se Dory. Za Nema a VALL-Iho má Oscara. Se značkou Toy Story už také má své zkušenosti. U všech čtyř dosavadních dílů se podílel na scénáři (za ten první má oscarovou nominaci), u jedničky je také spoluautorem výtvarného zpracování postav.

Můžeme tedy věřit, že je Příběh hraček ve zkušených rukou a nejspíš dostaneme minimálně solidní podívanou. Pořád je však otázkou, kolik toho ještě tahle série může nabídnout. Původní trilogie byla perfektně uzavřená a ačkoliv čtyřka nebyla špatná, už to prostě bylo něco navíc.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího Toy Story

Zdroj: Monty Verse

Galerie: 3

Toy Story: Pátý díl natočí pixarovská legenda | Fandíme filmu Toy Story: Pátý díl natočí pixarovská legenda | Fandíme filmu Toy Story: Pátý díl natočí pixarovská legenda | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest