X-Men: Nový film dostal scenáristu

X-Men: Nový film dostal scenáristu | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 5 obrázků
Komiksoví mutanti se posouvají směrem k propojenému světu Marvelu.

Nový Marvel film o týmu X-Men se po letech čekání po krůčcích začíná přibližovat směrem k realizaci. Odhalený byl scenárista projektu, kterým se stává Michael Lesslie. Ten dosud napsal seriál Malá bubenice a celovečerní filmy Macbeth, Assassin’s Creed a Hunger Games: Balada o ptácích a hadech.

Před necelými dvěma týdny insider Jeff Sneider odhalil, že spolu s Rafem Judkinsem (Kolo času) Lesslie patří mezi finalisty výběrového řízení a teď je definitivně rozhodnuto, že Marvel chce právě jeho scénář. Zprávu jako první přinesl magazín Deadline a následně ji potvrdily i další zpravodaje.

Zatím není zřejmé, kdy bychom se dalšího X-Men filmu mohli dočkat. Teprve se budou hledat režisér a představitelé hlavních rolí. Zdá se být jako prakticky dané, že příští X-Meni dorazí nejdříve po Avengers: Secret Wars. Ti mají v tuto chvíli premiéru stanovenou na 7. května 2027.

X-Meni patří mezi vůbec nejúspěšnější komiksové postavy. Tým vytvořili pro Marvel v roce 1963 Stan Lee a Jack Kirby. X-Men jsou týmem složeným z mutantů, tedy lidí, kteří se kvůli vrozené změně svého genomu narodili s nějakou nadlidskou schopností. Tým chrání ostatní mutanty, ale obecně také svět před hrozbami, s nimiž si běžní smrtelníci neporadí. V čele stojí mocný telepat Charles Xavier, jenž zároveň vede svou školu pro nadané, kde dává útočiště mutantům, které svět ostrakizuje. Zatímco Charles se snaží přesvědčit svět o tom, aby mutanty přijal, jeho názorový oponent Magneto nevěří, že jsou toho lidé schopni a raději by si je podmanil.

Mezi nejpopulárnější mutanty patří Profesor X (Xavier), Magneto, Wolverine, Storm, Rogue, Cyclops, Colossus, Iceman, Nightcrawler, Beast, Gambit, Kitty Pride, Cable, Jean Grey, Emma Frost či Mystique. V 90. letech minulého století filmová práva na značku získala společnost 20th Century Fox, která v roce 2000 odstartovala vesměs úspěšnou filmovou sérii, jež včetně spin-offů čítá třináct snímků. Poslední z nich byl uveden v roce 2020. Krom toho vznikly také dva hrané a jeden animovaný seriál.

Roku 2019 došlo k předvedení práv od Foxu pod Marvel Studios, které připravují většinu ostatních filmů na motivy komiksů nakladatelství Marvel Comics. Šéf studia Kevin Feige od začátku deklaroval, že bude nějakou dobu trvat, než budou X-Meni do provázaného filmového světa Marvelu začleněni. V létě 2019 sice studio na Comic-Conu v San Diegu oznámilo, že s novým X-Men filmem do budoucna počítá, ale zatím k němu směřovaly jen malé krůčky. Tu a tam se směrem k mutantům objevily v Marvel filmech a seriálech nějaké drobné narážky, ale teprve loni v září přišla zpráva, že se začíná pořádně pracovat na novém samostatném celovečerním filmu. Letos byl uvedený animovaný seriál X-Men '97 a čeká nás také premiéra Deadpoola & Wolverina. Další samostatný X-Men film potom bude finálním krokem ke slavnostnímu návratu X-Menů do náruče Marvelu.

Foto je ilustrační, předchozí X-Men film

Zdroje: Jeff Sneider, Deadline

Galerie: 6

X-Men: Nový film dostal scenáristu | Fandíme filmu X-Men: Nový film dostal scenáristu | Fandíme filmu X-Men: Nový film dostal scenáristu | Fandíme filmu X-Men: Nový film dostal scenáristu | Fandíme filmu X-Men: Nový film dostal scenáristu | Fandíme filmu X-Men: Nový film dostal scenáristu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest