Iron Man: Robert Downey Jr. by se k roli vrátil s radostí

Iron Man: Robert Downey Jr. by se k roli vrátil s radostí | Fandíme filmu
Marvel Studios
Legendární hlášky Tonyho Starka vymýšlel často sám Downey, zrovna když se je chystal říct.

Robert Downey Jr. má výživný rok. Přes dílčí ocenění si dokráčel až k Oscarovi za vedlejší roli v Oppenheimerovi. A teď je k vidění v další historizující látce, v seriálu Sympatizant, kde hraje rovnou čtyři různé role.

Spolu s premiérou seriálu vyšel rozhovor pro magazín Esquire, kde Downey hovořil o Sympatizantovi, Oppenheimerovi i dalších kariérních momentech. Redaktor se nemohl nezeptat na Iron Mana a na obligátní otázku, zda by se Downey ještě k roli někdy vrátil. Na to odpověděl:

S radostí. Je to nedílnou složkou mojí osobnosti. Součást mé DNA. Ta role si mě vybrala. A jak vždycky říkám, nikdy nesázejte proti Kevinu Feigemu. Prohrajete. Je to jako hrát proti kasinu. Vždycky vyhraje.“

Robert je samozřejmě na potenciální návrat jednou za čas dotázaný a dává různé odpovědi. Jednou se tváří, že Marvel je pro něj uzavřená kapitola, jindy je to obligátní „nikdy neříkej nikdy“, a pak najednou přijde vyjádření jako dnes, kdy Downey opáčí, že by se vlastně vrátil s chutí. Nemusí to vůbec nic znamenat, zároveň se ale po podobných vyjádřeních zdá, že kdyby se Marvel v Avengers: Secret Wars rozhodl vrátit na plátno úplně všechny dosavadní postavy, tak přinejmenším Robert by nebyl proti tomu, aby se takového mega-setkání účastnil i Iron Man.

A ještě perlička na závěr: Pro článek magazínu Esquire doplnili další zajímavosti Robertovi kolegové a svou troškou do mlýna přispěla i Gwyneth Paltrow, představitelka Pepper Potts. Gwyneth prozradila, že při natáčení prvního Iron Mana se poměrně záhy vykašlala na memorování scénáře, protože ten se pořád měnil. Downey a režisér Jon Favreau se každý den ráno zavřeli do karavanu a přepisovali dialogy, které se Robertovi nezdály. Nebo se improvizovalo přímo na scéně. Paltrow se domnívá, že Downey musí cítit, že jsou dialogy živé, čerstvé, jako by právě spatřily světlo světa. Celá řada slavných replik, které už stačily zlidovět, tak často nebyla dlouze pilovaná u počítače, ale vymyslel si je sám RDJ, jen chvíli před tím, než je zvěčnil…

Foto: Marvel

Zdroj: Esquire

Iron Man

02.05.2008 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest