Eruption: Sopečná katastrofa od Crichtona míří do kin

Eruption: Sopečná katastrofa od Crichtona míří do kin | Fandíme filmu
Little, Brown and Company
Autor Jurského parku či Twisteru připravil největší erupci v historii světa.

Spisovatel a scenárista Michael Crichton byl za svého života plodným autorem knižních bestsellerů i původních filmových předloh. Na základě jeho románů byly připraveny snímky Kmen Andromeda, První velká vlaková loupež, Jurský park, Skandální odhalení, Kongo, Ztracený svět: Jurský park, Koule či Vikingové. Je autorem Westworldu, Twisteru či seriálu Pohotovost.

Není tedy překvapením, že Hollywood stále kolem autora větří. Chystají se další a další pokračování Jurského parku, letos dorazí další Twister, léta se zvažuje zfilmování románu Mikro, na stole je televizní verze Koule a vzniknout mohou i další seriály. Aktuálně se předmětem zájmu stává Eruption (Erupce).

Ta je po Pirátské odysee, Mikru a Dračích zubech už čtvrtou Crichtonovou knihou, jež bude publikována po jeho smrti. Michaelova vdova Sherri uvádí, že autor na díle strávil asi dvacet let. Vulkány jej prý fascinovaly, a tak podstoupil řadu rozhovorů s vulkanology, geology, ale i obyčejnými lidmi, kteří žijí ve stínu sopek. Navštěvoval aktivní i spící vulkány, stejně jako dávno vyhaslé krátery. Jeho nejmilejším místem na zemi byla sopečná Havaj.

Michael knihu před svou smrtí nestačil dokončit, pročež Sherri úkolem pověřila Jamese Pattersona, známého především pro sérii Alex Cross. Román půjde do prodeje 3. června. Kniha slibuje dramatické dobrodružství vystavěné na vědeckých poznatcích. Pojednává o erupci historických rozměrů, která má zničit hlavní ostrov Havajského souostroví. Čas ubíhá, nejničivější erupce v dějinách světa je na dosah, avšak ještě děsivější než libovolná sopka je tajemství, které po desítky let skrývala americká armáda.

Sherri Crichton začala práva nabízet potenciálním hollywoodským kupcům a předpokládá se, že o látku bude zájem.

Titulní foto – knižní předloha

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest