Nuclear War: Režisér Denis Villeneuve chystá realistickou jadernou katastrofu

Nuclear War: Režisér Denis Villeneuve chystá realistickou jadernou katastrofu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Režisér Duny, Příchozích či Sicaria si ve stínu Oppenheimera vyhlédl vlastní atomovou látku.

O tom, že už si produkční společnost Legendary (a studio Warner Bros.) objednala výrobu Duny 3 velké hollywoodské zpravodaje informovaly tak trochu mimochodem, jako doplňující zmínku u zprávy o jiném projektu, který režisér Denis Villeneuve s Legendary připravuje. Jako první má přijít na řadu Duna 3, nicméně potom by měl Denis zfilmovat populárně naučnou knihu Nuclear War: A Scenario od Annie Jacobsen.

Zatím není definitivně dané, že se projekt nakonec podaří dotáhnout před kamery, nicméně v Legendary za práva ke knize zaplatili půl milionu dolarů a přidají další milion, pokud dojde ke zfilmování. Při takové částce je jasné, že se manažeři budou snažit tlačit projekt kupředu. Magazín Deadline o Nuclear War hovoří jako o „obřím projektu“, který bude aktuální po dokončení příští Duny.

Nuclear War: A Scenario (zhruba: Nukleární válka: Možný scénář) rozebírá přesně to, co najdete už v samotném názvu – kniha se seriózně zamýšlí nad tím, co by se stalo, pokud by k nukleární válce opravdu došlo. Autorka při psaní vycházela ze svých rozhovorů s armádními i civilními experty. S lidmi, kteří navrhovali jaderné zbraně, byli součástí krizového plánování, případně byli v pozici lidí, kteří by v případě nejhoršího museli ty plány realizovat.

Villeneuve by měl plánovaný film režírovat a napsat k němu scénář. Produkuje jeho dlouholetá spolupracovnice Tanya Lapointe. Snímek by měl být pojatý jako mrazivé varování zasazené do období, kdy je celý svět politicky nestabilní a až příliš mnoho zemí má k dispozici jaderné zbraně. Jestli Oppenheimer ukázal, jak se do světa dostaly jaderné zbraně, Nuclear War může předvést, jak nás z něj smetou.

Titulní foto je ilustrační, z Oppenheimera

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest