Dívka a moře: Krátký film o filmu přibližuje zlomovou sportovní událost

Dívka a moře: Krátký film o filmu přibližuje zlomovou sportovní událost | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 3 obrázky
Daisy Ridley se vrhá do vln, aby jako první žena v historii pokořila kanál La Manche.

V dubnu jsme si mohli pustit trailer pro chystaný snímek Young Woman and the Sea, teď je tu krátký film o filmu. V tom krom záběrů ze samotného snímku promlouvají představitelka hlavní role Daisy Ridley a režisér Joachim Rønning. Ti dále přibližují, jak přelomový byl výkon Trudy Ederle, která brala plavání vážně v době, kdy se s ženami ve sportu prakticky nepočítalo.

Film vychází z knižní předlohy Glenna Stouta, jež u nás byla vydána jako Dívka a moře. Scénář napsal Jeff Nathanson a v dalších rolích vystupují Tilda Cobham-Hervey, Stephen Graham, Kim Bodnia, Christopher Eccleston a Glenn Fleshler. Zatím stále platí, že v USA snímek půjde koncem května na krátko do kin, ale o distribuci u nás zatím nemáme zprávy. Původně film vznikal pro streamovací službu Disney+, takže jej nejspíš dříve či později uvidíme alespoň tam.

Daisy Ridley ve snímku na motivy skutečných událostí vystupuje jako Trudy Ederle, úspěšná plavkyně ze Spojených států, která se za pomoci starší sestry a trenérů etablovala jako olympijská závodnice. Navzdory odporu patriarchální společnosti se rozhodla dosáhnout něčeho, co bylo označováno za nemožné. Jako první žena se pokusila přeplavat 34 kilometrů širokou Doverskou úžinu.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 4

Dívka a moře: Krátký film o filmu přibližuje zlomovou sportovní událost | Fandíme filmu Dívka a moře: Krátký film o filmu přibližuje zlomovou sportovní událost | Fandíme filmu Dívka a moře: Krátký film o filmu přibližuje zlomovou sportovní událost | Fandíme filmu Dívka a moře: Krátký film o filmu přibližuje zlomovou sportovní událost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest