Mlátička: Po letech šaškování zkusí Dwayne Johnson seriózní roli

Mlátička: Po letech šaškování zkusí Dwayne Johnson seriózní roli | Fandíme filmu
World Wrestling Entertainment, Inc.
The Rock si zahraje skutečného zápasníka, kterého tvrdé zápasy dohnaly až k předávkování léky na bolest.

Dwayne Johnson má herecké nadání. Obtížně se určuje, jak rozsáhlé, ale má jej. Polohu namistrovaného bouchače zvládal vždycky, ale projevil i širší spektrum dovedností. V kriminálce Práskač jakožto otec zachraňující syna musel zvládnout dramatické momenty. Pot a krev mu daly možnost zahrát nejistého prosťáčka, který se paktováním s nesprávnými kamarádky dostane v životě do řady až absurdních situací. V animáku Odvážná Vaiana byl nápomocný k tomu, aby jeho animovaná postavička u diváků byla schopná vyvolat emocionální odezvu. A v sérii Jumanji přesvědčivě zahrál, že je do jeho těla přeneseno několik různých osobností.

Problém je v tom, že „The Rockovi“ se většinou do nějakých velkých výzev nechce. Rád se nadře pro role fyzicky a zpropaguje to na sociálních sítích. Pokud jde ale o hereckou náročnost, nebo výběr rolí, drží se Dwayne zpátky. Většinou prostě hraje další z tisíce verzí sebe sama. Vždycky je ve finále správňák, vždycky je chlapák, vždycky je s ním zábava. Prostě nepracuje jako herec, ale jako filmová hvězda trikových velkofilmů. A to se musí dříve či později většině diváků přejíst. Schválně dejte do komentářů vědět, zda vás The Rock pořád ještě ve svojí typické poloze baví, nebo už se vám zajedla.

Teď se naštěstí blýská na lepší časy a na obzoru se vynořila šance na změnu. Johnson chystá film The Smashing Machine, což by se dalo přeložit jako Mlátička. Jde o životopisný film zápasníka, který trpěl řadou osobních problémů. Navíc jej připravuje Benny Safdie, který rozhodně netočí mainstreamovou vatu a je zvyklí své herce nasvěcet ne zrovna lichotivým světlem. Spolu s bratrem Joshem předvedli Roberta Pattinsona a Adama Sandlera jako větší či menší kriminálníky v Dobrých časech a Drahokamu. Sám následně připravil seriál The Curse, kde dostává zabrat Emma Stone. Můžeme tedy doufat, že žádné ústupky nebude dělat ani Johnsonovi.

Ten v připravovaném filmu ztvární Marka Kerra, který se v letech 1983-2009 věnoval zápasení. Nejprve během školy a nějakou dobu poté dělal zápasy ve volném stylu (něco jako řeckořímský zápas). Vyhrál dokonce několik medailí. Když mu ale unikla účast na olympiádě v Atlantě (1996), rozhodl se věnovat MMA, které od roku 1993 narůstalo na popularitě díky zápasům pořádaným organizací UFC.

Snímek se zaměří na Kerrův vzestup i pád, jenž krom nejrůznějších zranění souvisel také se závislostí na lécích proti bolesti, po kterých se dokonce i jednou předávkoval. Přezdívku „Mlátička“ si vysloužil pro svůj nekompromisní styl. Kariéru začínal v době, kdy ještě UFC zápasy neměly skoro žádná pravidla a zápasníci se mohli v kleci prakticky zabít. Kritika násilné zábavy byla jedním z hlavních témat dokumentu The Smashing Machine: The Life and Times of Extreme Fighter Mark Kerr, který v roce 2002 uvedlo HBO.

Snímek vzniká v produkci společnosti A24, která si potrpí na kvalitu, což by mohlo být zárukou toho, že se Johnson pro jednou herecky obnaží a nebude film tlačit někam do oblasti neurážlivého průměru. Dwayne se před začátkem své herecké kariéry řadu let živil jako performer sehraných wrestlingových zápasů, tudíž by měl mít neměl mít problém s fyzickou částí svojí role. O The Smashing Machine osobně dlouho stojí a projekt se Safdiem připravuje už od roku 2019. Benny k filmu napsal scénář, oba pánové produkují.

Titulní foto je ilustrační, The Rock vystupuje na WrestleManii XXVIII

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest