The Art of the Steal: Kurt Russell chystá loupež století

The Art of the Steal: Kurt Russell chystá loupež století | Fandíme filmu
Heist movies bývají na jedno brdo, ale když jsou dobře natočené, vždycky si je rádi užijeme. Pusťte si trailer na ten nejnovější.

Kde jinde mohl mít premiéru kanadský film, kanadského režiséra než na filmovém festivalu v Torontu. Snímek se vznešeným názvem The Art of the Steal, je teprve druhým zářezem režiséra a scénáristy Jonathana Sobola a patří do žánru „heist movie“ neboli zlodějských dobrodružství. Jonathan je tak trochu kanadský Guy Ritchie, o čem se můžete přesvědčit třeba v jeho celovečerní prvotině A Beginner's Guide to Endings kde si zahrály hvězdy jako Harvey Keitel, Scott Caan či Tricia Helfer. Ani v The Art of the Steal netřeba herce více představovat, ústřední role si zahráli Kurt Russell a Matt Dillon, dále pak uvidíme Terence Stampa, Jaye Baruchela, Katheryn Winnick a další.

Zápletka filmu se točí kolem dvou rozkmotřených bratrů, kteří k sobě kvůli poslední loupeži opět najdou cestu. Kurt, notorický zloděj, který se momentálně živí jako kaskadér na motorce, se snaží s řemeslem přestat. Jenže někdo mu ukradne motorku a tak s prázdnou kapsou nemá moc na vybranou a nechá se přesvědčit k poslední fušce. Kořistí se má stát vzácná kniha nevyčíslitelné hodnoty. Pak už jde vše podle očekávaného plánu, je potřeba sestavit cool partu, zlořádům na krk pověsit čmuchala, přidat několik postraních úmyslů a říznout to drsným humorem. Protřepat nemíchat.

Z traileru na nás dýchá, jak do sebe vše pěkně žánrově zapadá, přesto se v ukázce neobjevuje žádná výrazná překážka či konflikt, který by měl (další) největší loupež všech dob zhatit. Věřme, že si ji tvůrci pro nás schovali až do kina. Upoutávka má klipovitý střih, výsledný snímek, který má kolem hodiny a půl, by na tom mohl být podobně. Osobně se na filmy s Kurtem těším a mám pocit, že tahle role je mu jak ušitá na míru. Jestli si, ale i u nás na film budeme moci zajít, zatím není známo.

The Art of the Steal: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest