Bridget Jones se vrací ve čtvrtém filmu

Bridget Jones se vrací ve čtvrtém filmu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Hugh Grant se vrací jako rošťák Daniel Cleaver, aby znovu zasáhl do života Bridget v podání Renée Zellweger.

Romantická komedie Deník Bridget Jonesové z roku 2001 potěšila všechny diváky, kteří se nechtěli vzdát romantické pohádky, ale zároveň toužili po tom, aby se jim filmová láska trochu přiblížila. Hlavní hrdinka tak není jak tyčka, postavy mluví sprostě, zažívají nejrůznější trapasy a vždycky se nechovají ctnostně. Krom populární knižní předlohy a skvělého Richarda Curtise ve scenáristickém oddělení hrálo filmu do karet také vynikající obsazení - Renée Zellweger, Hugh Grant a Colin Firth se snímkem definitivně stvrdili svůj superhvězdný status.

Zellweger byla nominována na Oscara a s tržbou 281 milionů dolarů při pětadvacetimilionovém rozpočtu se z filmu stal obří hit. Logicky tak roku 2004 byla zadaptována navazující knížka Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Recenze byly o hodně slabší, tržby však obdobné. Studio Universal nepřekvapivě od té doby usilovalo o natáčení dalšího dílu, ale povedlo se to až s výrazným odstupem v roce 2016. Tehdy došlo ke zvláštním škatulatům, kdy filmaři nevycházeli ze třetí knížky Bridget Jonesová: Láskou šílená, ale namísto toho vznikl snímek Dítě Bridget Jonesové, kde byly volnou inspirací novinové sloupky Helen Fielding a knižní verzi „Dítěte“ autorka připravila až dodatečně.

Teď se tedy konečně chystá i volné zfilmování románu Bridget Jonesová: láskou šílená (Bridget Jones: Mad About The Boy). Jak už bylo řečeno, kniha vyšla před Dítětem Bridget Jonesové, nicméně dějově se odehrává až po něm. Pokud se film alespoň v hlavních rysech bude držet knihy, je na začátku příběhu Bridgetin partner a manžel jejího dítěte Mark Darcy po smrti. Ale bude to tak i na plátně?

Na aktuálním seznamu herců představitel Marka Colin Firth chybí. Daily Mail nedávno uváděl, že se ve filmu vrátí jak Grant, tak Firth, ale jiné zdroje Firtha nezmiňují a Daily Mail je bulvár, který si s přesností hlavu neláme. Samozřejmostí je návrat Renée Zellweger v hlavní roli, po pauze v Dítěti Bridget Jones se vrací Hugh Grant jako Daniel a znovu se představí také Emma Thompson v roli Bridgetiny lékařky. V zatím nepředstavených rolích vystoupí Chiwetel Ejiofor a Leo Woodall.

Když se znovu shledáváme s Bridget Jones, je naše hrdinka čerstvou padesátnicí, která se potýká s nástrahami moderního života a přitom se potýká s rolí matky.

Foto je ilustrační, předchozí film

Zdroje: The Hollywood Reporter, Daily Mail

Deník Bridget Jonesové

13.04.2001 | USA, Velká Británie, Francie, Irsko
Komedie, Drama, Romantický
Info o filmu

Galerie: 2

Bridget Jones se vrací ve čtvrtém filmu | Fandíme filmu Bridget Jones se vrací ve čtvrtém filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest