Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023

Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Miliony za Barbie nebo lukrativní spolupráce s Netflixem? Poznejte deset hereckých hvězd, které loni vydělaly nejvíc peněz.

Loni celé americké herecké odbory stávkovaly za to, aby řadoví herci dostávali důstojné mzdy. Nechtěli zlaté zámky, jen za svojí práci vydělat tolik, aby se uživili bez vedlejšáků, měli zdravotní pojištění, důchod a mohli poslat děti do školy. Vedle toho je tu nicméně paralelně pořád kategorie mega hvězd, které jsou ročně schopné vyinkasovat desítky milionů.

Magazín Forbes, jenž se zaměřuje na popularizaci podnikání a financí, se každoročně pokouší sestavit žebříček herců s těmi vůbec nejvyššími příjmy. Desítka nejúspěšnějších za kalendářní rok 2023 dohromady vydělala neskutečných 449 milionů dolarů! Forbes zkoušel v minulosti nejrůznější metodiku, přičemž tentokrát na základě dostupných informací poskládal odhad toho, kolik loni jednotliví herci dostali pouze za hraní, další vystupování a produkci. Nepočítaly se různé podnikatelské aktivity, reklamní spolupráce apod. Proto v žebříčku chybí například Dwayne Johnson, který loni vydělával především na podnikatelských aktivitách.

Nejprve začínáme kompletním žebříčkem, a pak se případně níže můžete podívat na podrobnější rozpis toho, za co jednotlivé hvězdy své desítky milionů dostaly. Částky před závorkou jsou po odečtení zhruba 40% pro agenty, manažery, právníky a další participanty, v závorce je hrubý příjem. (Následně ještě musejí herci své příjmy zdanit).

  1. Adam Sandler – 73 milionů dolarů (97 milionů dolarů)
  2. Margot Robbie – 59 milionů (78 milionů)
  3. Tom Cruise – 45 milionů (53 milionů)
  4. Matt Damon – 43 milionů (50 milionů)
  5. Ryan Gosling – 43 milionů (50 milionů)
  6. Jennifer Aniston – 42 milionů (56 milionů)
  7. Leonardo DiCaprio – 41 milionů (48 milionů)
  8. Jason Statham – 41 milionů (48 milionů)
  9. Ben Affleck – 38 milionů (45 milionů)
  10. Denzel Washington – 24 milionů (28 milionů)

Adam Sandler

Adam si na svých 73 milionů přišel díky dlouhodobé spolupráci s Netflixem, kde Sandlerovy komedie patří k tomu vůbec nejsledovanějšímu. Díky tou má herec od streamovacího giganta nejen skvělé peníze, ale také dost volnou ruku a vedle masové zábavy à la Vražda v Paříži může točit svoje srdcovky, jako je Kosmonaut z Čech. Celkem Adam loni uvedl tři filmy v nichž hrál a jeden produkoval. Krom příjmů z Netflixu byl Sandler zaneprázdněný také rozsáhlým komediálním stand-up turné.

Margot Robbie

Margot je v žebříčku anomálií. Naprosté většině uvedených herců je přes padesát, jen Goslingovi je 43 a Robbie dokonce jen 33 let. Hollywood je značně zvykové prostředí, kde obvykle nejvíc vydělávají ti, u nichž byla vysoká gáže standardem už v minulosti. Proniknout mezi vyvolené v nižším věku tak vůbec není lehké. Robbie to dokázala díky fenomenálnímu úspěchu Barbie. Forbes předpokládá, že jakožto hlavní hvězda a producentka filmu s nárokem na zhruba 12% zisku Margot jen v loňském roce za Barbie vyinkasovala přes 60 milionů hrubého (před vyplacením podílů agentům apod.). I kdyby už do konce života v ničem dalším nehrála, tak tantiémy ze snímku budou každoročně natolik vysoké, že by to nejspíš Margot uživilo. Vedle Barbie vystupovala v Asteroid City a produkovala Saltburn.

Tom Cruise

Cruisovi jeho výplatu zajistila hlavně Mission: Impossible. Ne že by za sedmý díl série dostal neskutečných 50 milionů na ruku, ale pokud jde o vyjednávání smluv, je Tom jednou z posledních opravdových hollywoodských superhvězd. Při jednání se studii tak může namísto podílu ze zisku požadovat podíl z tržeb! To znamená, že je úplně jedno, zda se projekt zaplatí nebo ne, z každého dolaru utrženého v kinech i na domácím videu jde nějaký ten centík automaticky do Tomovy kapsy.

Ryan Gosling

Ryan má své zhruba padesátimilionové příjmy také především z Barbie. Jednak ze samotného filmu, ale vedle toho také z písničkového mega hitu I’m Just Ken, který nazpíval. Track jen na Spotify zaznamenal přes 100 milionů přehrání. Podobně jako Robbie bude Gosling z Barbie těžit ještě po mnoho dalších let.

Matt Damon

Možná vás překvapí, že se v žebříčku umístil zrovna Damon. Na první pohled by se mohlo zdát, že loni nebyl tváří žádného drahého velkofilmu à la Jason Bourne. Ono to ale nebylo potřeba. Spolu s kamarádem Affleckem prodali Applu za neskutečných 130 milionů dolarů exkluzivní práva na Air: Zrození legendy. Nemalá část peněz šla přímo do kapsy oběma bostonským parťákům. A pak je tu Oppenheimer. Už jen za vystupování ve vedlejší roli dostal Damon na dřevo parádní 4 miliony dolarů. Obvykle však za podobně rozsáhlé úlohy dostává víc. V tomhle případě se vzdal části výplaty, výměnou za podíl ze zisku. A zrovna Oppenheimer měl zisky kolosální.

Jennifer Aniston

Aniston se svezla na vlně Sandlerova úspěchu a tučně inkasovala za Vraždu v Paříži. Pak je tu seriál The Morning Show, kde hraje a produkuje jej. Za každou epizodu prý dostává 2 miliony, což vám za celou třetí řadu udělá velice hezkou dvacítku. A kdyby se náhodou měla Jennifer i tak špatně, může si oddechnout: Pořád jí chodí tučné šeky za Přátele a v nejrůznějších reklamách vydělává jako divá.

Leonardo DiCaprio

„Božský Leo“ strávil loni hereckou profesí asi stejně času, jako vyráběním nové munice pro ty, co si rádi střílí ze skutečnosti, že zásadně nerandí se ženami, které by věkově nemohly být jeho dcerou. Ale i menší herecká snaha se vyplácí. Zabijáci rozkvetlého měsíce vznikly pro Apple a ten dopředu věděl, že musí zaplatit strašlivé hausnumero, aby film získal do svého portfolia. DiCaprio dostal nejen tučnou výplatu, ale Apple musel herci vyplatit také odškodné za to, že snímek nikdy nešel plnou silou do kin a Leo tak nikdy nedostal příležitost vydělat si tučná procenta ze zisku, na jaká je zvyklý.

Jason Statham

Jasonovi se jeho čtyřicetimilionové příjmy nastřádaly díky tomu, že měl loni v kinech vysoký počet filmů, za něž vždy dostal královskou výplatu. Do kin byly loni postupně uvedeny jeho snímky Operace Fortune: Ruse de guerre, Rychle a zběsile 10, Meg 2: Příkop a Expend4bles: Postr4datelní. Možná si na první pohled říkáte, kolik tak mohl Jason dostat za těch pár minut, co strávil v Rychle a zběsile 10. Buďte ujištěni, že to byly minimálně jednotky milionů. Za nižší částky hvězdy Stathamova formátu ani nevstávají z postele. A nebyli náhodou Expend4bles propadák? Ano byli, ale to Jasona nemusí vůbec zajímat, výplatu dostal předem na ruku. Nesmyslných sto milionů stálo natáčení čtvrtých Postradatelných právě kvůli tomu, kolik peněz bylo potřeba k nalákání hereckého obsazení.

Ben Affleck

I Benův příjem se pohybuje kolem čtyřiceti milionů. Podobně jako u Damona se v jeho případě musíme dívat především na aktivity filmové produkční společnosti Artist Equity, kterou spolu pánové založili, a které je Affleck ředitelem. Hlavní část příjmu přichází z filmu Air: Zrození legendy, což je vůbec první snímek, jaký byl v Artist Equity vyrobený.

Denzel Washington

S necelou třicítkou milionů uzavírá žebříček Denzel, který si na takhle pěkné peníze mohl sáhnout díky třetímu dílu série Equalizer. Tyhle akční kriminálky na první pohled nevypadají zrovna velkolepě, ale mají dostatečně vysoký rozpočet na to, aby ústřední hvězdě bylo možné zaplatit astronomickou gáži. A investice se vyplácí, jinak bychom se nedočkali už tří dílů…

Titulní foto: Margot Robbie ve filmu Barbie

Zdroj: Forbes

Galerie: 10

Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu Přehled nejvíce vydělávajících herců roku 2023 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest