Tron: Ares – První fotka z výpravy programu do světa lidí

Tron: Ares – První fotka z výpravy programu do světa lidí | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Pokračování Trona představilo novou anotaci. Hrozí celé sérii kompletní restart?

V lednu v kanadském Vancouveru začalo natáčení snímku Tron: Ares, již třetího dílu sci-fi série, co odstartovala v 80. letech minulého století. Tehdy na sebe první Tron upozorňoval především dosud nevídanou počítačovou grafikou, což už je dnes asi nedosažitelné. Alespoň z části se navíc vyprávění přesouvá do lidského světa, tudíž reálně hrozí, že série definitivně ztratí cokoliv, co by ji odlišovalo od ostatních sci-fi akcí. Zvlášť když je nepravděpodobné, že by se tentokrát film dočkal nezaměnitelného soundtracku od Daft Punk.

Ale to předbíháme. Zatím je tu první fotka (najdete dole v galerii), jež zřejmě prezentuje právě Area (Jared Leto), ústředního protagonistu ze světa strojů, co se vydá na návštěvu mezi smrtelníky. Zatímco u předchozího Trona: Legacy dominovaly modrá a žlutá barva, tady má zatím nadvládu červená. Kruh na zádech nahradil trojúhelník, tak uvidíme, jak se vyvinula příruční zbraň, kterou si bojovníci v počítačovém světě zvaném Grid na záda ukládají.

Režisér Joachim Rønning k uvedené fotografii dodává: „ Jsem nadšený, že mohu být součástí série Tron a přinést fanouškům po celém světě nový film. Tron: Ares stojí na dosavadní tradici špičkového designu, technologií a vypravěčství. Návrat na Grid nepůsobil nikdy tak patřičně, jako právě dnes.

Nově zveřejněná anotace potom praví: „Tron: Ares pojednává o Areovi, vysoce sofistikovaném programu který je z digitálního světa vyslaný na nebezpečnou misi do toho našeho. Začíná první setkání lidstva s umělou inteligencí.“

Těžko říct, co je myšleno tím „prvním setkání“ – hrdinové minulých Tronů už s umělou inteligencí tu čest měli. Třeba je tím myšleno lidstvo ve své širší formě, ne jen pár vybraných jedinců, jako tomu bylo doposud. Anebo hovoříme o tom, že zatímco doposud se vše dělo na úrovni jedniček a nul, teď se poprvé setkají lidé s inteligentními stroji tváří v tvář, ve světě z masa a kostí. Zatím každopádně nic nenasvědčovalo tomu, že by nový film měl být kompletní restart, jenž by předchozí dva snímky zcela ignoroval. S premiérou se počítá v příštím roce, tudíž se jistě o Areovi brzy dozvíme víc.

Ve filmu Tron: Ares Jared Leto ztvární titulárního Area. To je sebeuvědomělý program, který vystoupí z virtuálního světa „Gridu“ do lidského světa. Ten na takový kontakt není připravený. Greta Lee má ztvárnit programátorku videoher a šéfku technologické společnosti, jež se vydává na útěk, aby ochránila svou technologii, která má potenciál změnit svět. Evan Peters zřejmě bude představovat záporáka. Dále hrají Gillian Anderson, Jodie Turner-Smith, Cameron Monaghan a Sarah Desjardins. Oproti dvěma předchozím Tronům bychom měli strávit víc času ve světě lidí. Scénář napsali Jesse Wigutow a Jack Thorne. Joachim Rønning, Jared Leto vedle vystupování před kamerou také produkuje. S uvedením se počítá na rok 2025.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 2

Tron: Ares – První fotka z výpravy programu do světa lidí | Fandíme filmu Tron: Ares – První fotka z výpravy programu do světa lidí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest