Asphalt City: Být záchranářem v New Yorku je tvrdá řezničina - trailer

Asphalt City: Být záchranářem v New Yorku je tvrdá řezničina - trailer | Fandíme filmu
Roadside Attractions
Zobrazit další 2 obrázky
Sean Penn v novém thrilleru jako saniťák brousí na hraně morálky a etiky. Jeho mladý parťák na to nemá žaludek.

Z hlavy si asi většina diváků nevybaví nějaký větší počet filmů o práci zdravotnických záchranářů. Ale vypadá to, že když už se téhle profesi chtějí tvůrci věnovat, popisují ji jako hodně tvrdou řeholi. Před čtvrt stoletím tu bylo Počítání mrtvých s Nicolasem Cagem, teď přichází Asphalt City se Seanem Pennem a Tyem Sheridanem.

Do děje vklouzneme spolu s Olliem (Sheridan), mladým idealistickým záchranářem, který nastoupí v New Yorku na noční šichtu. Je přidělený k ostřílenému veteránovi Genu Rutkovskymu (Penn), jenž má pověst jednoho z nejlepších záchranářů ve městě. Příkrov tmy postupně vyjevuje, že se město nachází v hluboké krizi. S každým přivoláním ambulance nasazují Ollie a Gene vlastní životy, při snaze o pomoc druhým. Mladík na vlastní kůži zažívá chaos v ulicích a srdečné momenty střídají ty krušné. Rutkovsky při práci často dělá eticky dost pochybná rozhodnutí, která mohou znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. Vztah obou mužů je napjatější a napjatější a tvrdá práce se Olliemu propisuje i do jeho osobního života.

Thriller natočil francouzský filmař Jean-Stéphane Sauvaire (A Prayer Before Dawn), scénář napsali Ryan King a Ben Mac Brown. Autorem románové předlohy je Shannon Burke. V dalších rolích vystupují Gbenga Akkinagbe, Raquel Nave, Kali Reis, Michael Pitt, Katherine Waterston a Mike Tyson.

Asphalt City mělo loni premiéru na festivalu v Cannes, tehdy ještě pod názvem Black Flies. Recenze byly docela rozpačité. Na jednu stranu je prý snímek napínavý, vtahující a jde prý o dost sugestivní podívanou, která dokáže diváka vcucnout, zmačkat a vyplivnout. Zároveň ale máme čekat dost nerealistické vykreslení záchranářské práce, kdy tvůrci namísto uvěřitelnosti upřednostňují snahu neustále šokovat. Na citlivé vykreslení komplikované sociální situace v newyorských ulicích také snímek zvysoka kašle.

Nicméně je tu trailer, takže si můžete udělat vlastní obrázek o tom, zda by vás snímek lákal. Na 29. března je naplánována americká premiéra, pak můžeme očekávat další šíření do světa.

Podklady a foto: Roadside Attractions

Galerie: 3

Asphalt City: Být záchranářem v New Yorku je tvrdá řezničina - trailer | Fandíme filmu Asphalt City: Být záchranářem v New Yorku je tvrdá řezničina - trailer | Fandíme filmu Asphalt City: Být záchranářem v New Yorku je tvrdá řezničina - trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest