Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera

Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Costner plánuje celkem čtyři díly velkolepé westernové ságy z časů občanské války.

Kevin Costner po celá desetiletí toužil natočit velkolepou historickou ságu z obdobní americké občanské války. Před časem se rozhodl, že už nebude dál doufat, zda se mu podaří film někde udat a odhodlal se do něj investovat vlastní peníze. Aby dal dohromady potřebné nižší stovky milionů, neváhal zastavit své pozemky v Kalifornii. Letos v létě konečně Horizon: An American Saga bude mít premiéru. Čeká nás uvedení rovnou dvou snímků v rozmezí zhruba dvou měsíců, je tedy na místě, že takhle velkou podívanou představuje rovnou tříminutový trailer.

Costner za svou kariéru dosud zrežíroval tři filmy. Nejznámější jsou Tanec s vlky a Pošťák: Posel budoucnosti. Horizon je v řadě ohledů připomíná. V traileru film vypadá dost staromilsky, jako archivní kousek, který vznikl na začátku devadesátek. Upoutávka je zároveň dost melodramatická, což je jeden z poznávacích prvků Pošťáka. Hudba v traileru je taky jak z minulého století a snaží se nás manipulovat až příliš okatě. Postavy vystupují se značnou dávkou patosu, jako by se Costner pokoušel zdůraznit, že sledujeme příběh větší než život sám.

Možná je je tříminutová ukázka jen nešťastně sestříhaná, ale zatím An American Saga vypadá jako konzervativní záležitost, která cílí primárně na tatínky a dědečky z Kevinovy generace. Jestli na vás upoutávka dělá jiný dojem, určitě dejte vědět v komentářích. Costner bude pozitivně naladěné fanoušky rozhodně potřebovat. Nejen, že musí splatit nákladné dva snímky, které budou uvedeny 28. června a 16. srpna. Vedle toho má režisér další plány.

Kdysi dávno měl být Horizon: An American Saga pouze jediný film. Pak ale příběh začal narůstat. V jednu chvíli se uvádělo, že půjde o tří až čtyřdílnou podívanou, ale loni na podzim jsme najednou začalo říkat, že filmy budou jen dva. Ve skutečnosti je to ale trochu jinak. Costner natočil dvě části, ale není to celý příběh. Kompletní sága má dohromady čtyři kapitoly a bude záviset na diváckém zájmu, jestli se podaří všechny čtyři dokončit. Nicméně šance je. Costner magazínu Variety řekl, že dvě kapitoly jsou kompletně dokončené a momentálně se pouští do příprav té třetí.

Děj velkolepé westernové ságy se odehrává v období občanské války, zhruba v patnáctiletém horizontu, před jejím začátkem i po jejím konci. Vyprávění se zaměří na osidlování divokého západu a to pohledem mnoha různých postav. Epická pouť je protkána nástrahami a nebezpečím, které s sebou přinášejí střetnutí s divokou zvěří, přírodou a domorodým obyvatelstvem, jež na daném území sídlí. Zároveň ale také občas jsou těmi nejkrutějšími a nejnebezpečnějšími samotní osadníci.

Scénář spolu s Costnerem napsal Jon Baird, který dosud není podepsaný pod žádným jiným projektem. V jedné z hlavních rolích vystupuje sám režisér, dále hrají Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt, Jamie Campbell Bower a mnozí další.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Warner Bros., Variety

Galerie: 10

Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Výpravný trailer pro westernové veledílo Kevina Costnera | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest