Bourne: Matt Damon by se rád vrátil v novém filmu

Bourne: Matt Damon by se rád vrátil v novém filmu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Jednou akční dovádění podle Matta musejí převzít mladší, ale zatím ten čas nenastal.

Televizní moderátoři se ptají na chystané projekty hvězd tak nějak z povinnosti, Stephenu Colbertovi nicméně jde věřit, že je opravdový popkulturní fanda popkultury, který si velké bijáky užívá. Když měl u sebe v The Late Show na rozhovoru Matta Damona, nemohl se jej zeptat na nedávnou zprávu o tom, že se chystá další Jason Bourne. Tehdejší informace byla taková, že se teprve chystá scénář, a pokud se bude Damonovi líbit, tak se může k projektu připojit. Co na to Matt?

Herec se tvářil, že neví o mnoho víc, než je v tuto chvíli veřejně známo. Nový film připravuje režisér oceňovaného dramatu Na západní frontě klid Edward Berger. S tím by Damon moc rád spolupracoval. Byl to prý přímo Edward, kdo přišel s nápadem na nový bourneovský film. Momentálně připravuje scénář, Damon doufá, že se scénář vyvede a bude tak možné snímek zrealizovat.

Vypadá to, že je Matt účasti minimálně nakloněný, zároveň nicméně připomněl, že nemládne a podobné snímky tak nebude moci do nekonečna. Jednou se Bourne bude muset obejít bez něj. Moderátor se nicméně neustále snažil poukazovat na to, že je herec v až podezřele dobré formě, do jaké se většina lidí dobrovolně nedostane, pokud si chce užít pracovního volna. Šlo o jen nevinné tlachání v rámci talk show? Anebo herec cvičí kvůli roli a natáčení další mise agenta Bournea s Mattem Damonem je daleko jistější záležitostí, než to zatím navenek vypadá?

Série Jason Bourne prapůvodně vychází z románů Roberta Ludluma. Ten o agentovi se ztrátou paměti napsal celkem tři romány, první v roce 1980. Poprvé Bourneovi propůjčil konkrétní tvář v roce 1988 Richard Chamberlain, v televizním filmu (minisérii) Rogera Younga. V roce 2002 pak byl uvedený film Douga Limana s Mattem Damonem v hlavní roli. Snímek Agent bez minulosti (The Bourne Identity) byl úspěšný, udělal z Damona ještě větší hvězdu a odstartoval celou sérii. Ta pomáhala rozšířit nový přístup ke špionážním filmům, kdy se dává větší důraz na iluzi uvěřitelnosti, skoro až „dokumentární“ styl natáčení. V rámci série zatím vznikly dva projekty bez Damona. Film Bourneův odkaz s Jeremym Rennerem a seriál Treadstone s Jeremym Irvinem.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího Bournea

Zdroj: The Late Show

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest