Nejlepší nepřátelé: Christian Bale a Bradley Cooper si hrají na špiony

Nejlepší nepřátelé: Christian Bale a Bradley Cooper si hrají na špiony | Fandíme filmu
Sony
Neuvěřitelný špionážní příběh z období studené války se dočká filmového zpracování.

Christian Bale a Bradley Cooper patří mezi nejvýraznější herce svojí generace. Oba hráli v komerčních hitech i v náročných dramatech. Cooper vedle hraní režíruje a píše. Dohromady mají třináct oscarových nominací, Bale jednu proměnil. Společně se před lety objevili ve Špinavém triku.

Teď si spolupráci zopakují v chystaném snímku Best of Enemies. Ten vychází z knihy Best of Enemies: The Last Great Spy Story of the Cold War, která u nás vyšla v roce 2019 pod názvem Nejlepší nepřátelé (s podtitulem Poslední velký špionážní příběh studené války).

Ve středu pozornosti jsou dva špioni znepřátelených agentur – CIA a KGB. Jack Platt a Genadij Vasilenko. Studená válka stále zuří a oba dva jsou nezávisle na sobě nadřízenými pověřeni, aby se protivníka pokusili přetáhnout na svou stranu. Navzdory vší pravděpodobnosti mezi muži vznikne nečekané přátelství.

Vypadá to, že Cooper by měl hrát Platta, Bale Vasilenka. Není vyloučeno, že Cooper bude režírovat. Scénář napsal Eric Warren Singer, jenž se podílel na filmech Špinavý trik, Hrdinové ohně či Top Gun: Maverick. Knižní předlohu napsali Gus Russo a Eric Dezenhall. Projekt je nabízený filmovým studiím a streamovacím platformách, přičemž aktuálně by nejžhavějšími kandidáty pro zpracování látky měly být Netflix a Apple. Není vyloučeno, že až si Cooper odbude oscarové kolečko se svým aktuálním filmem Maestro, tak se pustí do natáčení Spielbergova Bullitta. Pokud tomu tak bude, tak se Nejlepší nepřátelé začnou točit nejdříve potom a do kin by tím pádem mohli dorazit přinejlepším koncem roku 2025, kdy by se mohli pokusit zabojovat o Oscary.

Titulní foto je ilustrační, Cooper a Bale ve Špinavém triku

Zdroje: Variety, The Insneider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest