Jurský svět: Příští film má datum premiéry a vybral si režiséra

Jurský svět: Příští film má datum premiéry a vybral si režiséra | Fandíme filmu
Universal Pictures
Žádný předchozí Jurský svět netočil takhle zkušený režisér velkofilmů.

V lednu jsme se dozvěděli, že dle všech předpokladů bude sága Jurský svět pokračovat. Poslední film, „Nadvláda“, utržil v kinech přes miliardu, navíc série lidi láká do zábavních parků, takže studio Universal v žádném případě tuhle dojnou krávu ždímat nepřestane.

Teď jsou tu další podrobnosti. Už v lednu se šuškalo, že by studio další film chtělo uvést v roce 2025. To je teď potvrzeno a rovnou máme i přesný termín – 2. července 2025. To je ve Spojených státech sváteční středa, tudíž by to český termín nejspíš stanovilo na čtvrtek, 3. července 2025.

To ale není všechno. Studio si vyhlédlo také režiséra. Jednání teprve začalo a smlouva ještě není podepsaná, ale jestli všechno klapne, natočí příští Jurský svět David Leitch. Už v tuhle chvíli se nicméně domlouvá, že jeho produkční společnost 87North bude spolupracovat na výrobě, takže by se při jednání muselo něco hodně pokazit, aby se Leitch nakonec režisérem skutečně nestal.

Na první pohled Leitch může působit jako taková neslaná, nemastná volba. Zatím za svou kariéru nenatočil jediný film, o kterém by se kritici a diváci ve velkém procentu shodli, že je naprosto výjimečný. A právě výjimečnost je něco, co Jurský svět/park dlouhé roky silně postrádá. V Universalu ale zřejmě chtějí především jistotu. A Leitch je ze všech režisérů, kteří zatím točili Jurské světy, zdaleka nejzkušenější. Tedy rozhodně pokud jde o mnohasetmilionové, trikové velkofilmy. Dosud je natočil čtyři, zatímco Colin Trevorrow ani J.A. Bayona neměli při nástupu do funkce v životopisu žádný.

A pohybovat se v prostředí stovek milionů, mnoha pohyblivých součástek a silných eg je svého druhu umění. Leitch nedělal sebemenší problémy, když se za chodu výrazně předělával Deadpool 2. Zvládl spolupracovat s tvrdohlavými osobnostmi, jako jsou Ryan Reynolds a Dwayne Johnson. Nadělal Universalu hromadu peněz s Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw a blížící se novinka Kaskadér je prý tak povedená, že se údajně stala tím hlavním důvodem, proč Universal Davidovi svou nejcennější značku svěřil.

O „Jurském světě 4“ toho jinak zatím víme minimum. Scénář píše David Koepp, jenž je podepsaný pod původním Jurským parkem a Ztraceným světěm: Jurským parkem. Produkuje jako obvykle Frank Marshall, dlouhodobý dohližitel nad celou sérií. A snímek má přinést „novou éru“ v níž nemáme počítat s návratem hlavních postav předchozích šesti jurských filmů.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího dílu

Zdroj: Deadline

Jurský svět

09.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest