Jurský park: Série bude pokračovat, základy jsou položené

Jurský park: Série bude pokračovat, základy jsou položené | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Vedlejší postavy z posledního filmu mají dinosauří ságu vést dál. Režisér Trevorrow vysvětluje, proč se nebude restartovat.

Studio Universal sice film Jurský svět: Nadvláda propagovalo jako uzavření dosavadní dinosauří ságy, ale buďme k sobě upřímní, tahle varianta nebyla nikdy na stole. Značka je příliš úspěšná, než aby zůstala ležet ladem, což potvrzuje miliardová tržba, kterou poslední film série v kinech zdolal. A to navzdory tomu, že jde o nejhůře hodnocený díl ságy.

Takže co dál? Kompletní restart? Taková varianta podle režiséra a producenta Colina Trevorrowa nepřichází v úvahu, protože v takovém případě by bylo potřeba začít remakem původního Jurského Parku Stevena Spielberga. A to je nadlidský úkol. Takže nezbývá než pokračovat kupředu.

Takže co dál? V rozhovoru pro Empire Trevorrow připouští, že Jurský park asi měl být jen jeden, nicméně jak už bylo řečeno, účetní z hollywoodu by něco takového nikdy nedovolili a podle Colina další a další generace dětí vždycky budou o další jurské filmy stát. Producent tvrdí, že když už si připustíme, že se značky prostě nedá zbavit, tak se pokusil alespoň o to, aby se netočily další a další filmy, kde se neustále vymýšlejí nové důvody pro to, proč se vrátit na ostrov Isla Nublar. Namísto toho přišel s konceptem, který udělal dinosaury běžnou součástí celého světa a příběhy s nimi se tak mohou odehrávat kdekoliv a mít širší pole působnosti.

Colin dodává, že označit Nadvládu za „poslední film“ byl čistě výmysl marketingového oddělení. Tvůrčí část týmu tak snímek nikdy nevnímala. Naopak jsou ve filmu představeny postavy, s nimiž se má sžít nová generace fanoušků a od nichž se očekávají nové příběhy. Konkrétně je řeč o třech postavách: O pilotce Kayle Watts (DeWanda Wise), o Ramsaym Coleovi (Mamoud Athie), jenž vynesl ven informace o tom, že společnost BioSyn provádí něco nekalého, a o Soyoně Santos (Dichen Lachman), druhé záporačce Nadvlády, která vedla skupinu pašeráků dinosaurů a spolupracovala s pofidérním miliardářem Lewisem Dogsonem.

Pokud by nebylo covidové pandemie, vycházely by jednotlivé filmy nové trilogie Jurský svět jednou za tři roky, takže není nepředstavitelné, že se studio Universal v roce 2025 pokusí dostat do kin další dinosauří pokračování, ať už bude mít jakoukoliv podobu. Minimálně podle producenta Trevorrowa jsou už základy položeny.

Foto - Jurský svět: Nadvláda

Zdroje: Collider, Empire

Galerie: 4

Jurský park: Série bude pokračovat, základy jsou položené | Fandíme filmu Jurský park: Série bude pokračovat, základy jsou položené | Fandíme filmu Jurský park: Série bude pokračovat, základy jsou položené | Fandíme filmu Jurský park: Série bude pokračovat, základy jsou položené | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest