Box Office: James Wan se stává hororovým králem

Box Office: James Wan se stává hororovým králem | Fandíme filmu
Druhá kapitola Insidious trhala rekordy, neztratil se ani De Niro ve své nejklasičtější roli.

Vzpomínáte, jak jsme v předchozích vydáních Box Office tvrdili, že září bývá, co se týče výdělků, nejslabší měsíc filmového roku? Tak to si škrtněte, protože je tu režisér jménem James Wan.

Insidious: Chapter 2, pokračování hororového hitu z roku 2011, vyneslo všem zúčastněným 42 milionů dolarů, což je zaprvé nejlepší letošní hororový otvírák, který překonává o pár tisícovek Wanovo červencové V zajetí démonů, a za druhé jeden z nejlepších záříjových otvíráků všech dob. O tohle místo se dělí s Hotelem Transylvánie z minulého roku. Rozpočet byl tradičně nízký (pouhých 5 milionů), recenze sice nijak úžasné, takže velká výdrž se očekávat nedá, ale Wanově krasojízdě se tedy musí zatleskat. Příští rok ho čeká sedmé Rychle a zběsile a na plakátech se bude "od režiséra V zajetí démonů a série Insidious" pěkně vyjímat. Wan tvrdí, že by si rád odskočil do žánru sci-fi, tak že by mu Ridley Scott přenechal druhého Promethea?

Na druhém místě skončila s notnou dávkou štěstí The Family Luca Bessona. Veliký dramatický a komediální mišmaš, kterým se režisér pokusil vrátit sám sebe a Roberta De Nira do gangsterského žánru, utržil 14,2 milionů dolarů. Vzhledem k třicetimilionovému rozpočtu, slabé propagaci a pravděpodobně i podobnému přijetí v zahraničí se ale nikdo o své peníze bát nemusí. Od filmu producenta Martina Scorseseho by ale člověk čekal jiné recenzentské přijetí, než chudých 33 % na Rotten Tomatoes.

Na medaili dosáhl tento víkend i Riddick, kterého potkává stejný osud jako dokument One Direction - fanoušci se nahrnou pouze o premiéře a to je všechno. Na třetí příčku stačilo pouze 6,7 milionů a film tak pořád zachraňuje svůj skromný rozpočet.

Příští týden nás čekají hned dva snímky s diametrálně odlišnými ohlasy než jsme tu měli dnes. Na Rotten Tomatoes má něco málo pod 100 % jak Zmizení s Hugh Jackmanem, tak životopisné drama Rivalové od Rona Howarda. Do kin se ještě podívá taneční Battle of the Year a v obnovené 3D premiéře i Malá mořská víla.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest