Box Office: Jednooký mezi slepými uzmul první místo

Box Office: Jednooký mezi slepými uzmul první místo | Fandíme filmu
Riddick neměl v kinech žádnou konkurenci. Kdo překvapivě neoslnil byly bloňdaté maminy v plavkách.

Deset let uběhlo jako voda a Vin Diesel se s Davidem Twohym rozhodli napumpovat novou krev do Riddickových dobrodružství. Prostě jen Riddick neboli Černočerná tma 2.0 si z kin vydobyl 18,7 milionů dolarů. Úspěch či neúspěch? Ve srovnání s Kronikou temna si na sebe třetí díl bez problémů vydělá, takže dopadne zhruba podobně jako právě Černočerná tma. Když vezmeme, že šlo v podstatě o Dieselův 40 milionový projekt pro fanoušky, odklepnutý po úspěchu Rychlé a zběsilé série, není to špatné. Film si určitě povede dobře jak v zahraničí, tak na DVD. Pokud tedy budou sporťáky pořád hlavními tahouny léta a fanoušci budou pořád chtít, čtyřka bude.

Sesazen byl The Butler, který si tentokrát odnesl na podnose pouhých 8,9 milionů. Jediný problém, který tento film teď má, je silná oscarová konkurence, která se právě představuje na festivalu v Torontu.

Šuškanda určitě pomohla mexickému importu Instructions Not Included. Zdvojnásobilo se nasazení a hned z toho bylo slušných 8,1 milionů dolarů. Aktuální bilance je už 20 milionů, což dostává film na 10. místo nejúspěšnějších zahraničních filmů ve Spojených státech. Kdo by řekl, že se bude právě tahle dramedie naparovat mezi takovými klasikami jako Život je krásný nebo Tygr a drak?

Na čtvrtém místě pořád cestují Millerovi na tripu se 7,9 miliony a za nimi Letadla se 4,3 miliony. Svoje si odbyli i kluci z One Direction. Jejich koncertní dokument This Is Us nahrnul děvčata do kin jen o premiérovém víkendu, takže z toho byla tentokrát jen šestá příčka a 4,1 milionů.

Co se týče těch menších premiér, nejlépe si vedlo Adore od režisérky Anne Fontaine, ve které syn Robin Wright randí s Naomi Watts a syn Naomi Watts zase s Robin Wright. Z 57 kin si odnesli 125 000 dolarů. Nutno říci, že si tahle MILF fantazije vedle lépe na internetu, když se probojovala do TOP 15 na iTunes. Jak jinak...

Příští týden se pokusí něco přisypat nám do kalhot a sobě do peněženky James Wan s druhou kapitolou Insidious. Do mafiánského žánru se pak vrací i Robert DeNiro a Luc Besson s The Family. Rodinný film neočekávajte.

Variety, Forbes 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest