Last Days on Mars: Sci-fi horor se zombies

Last Days on Mars: Sci-fi horor se zombies | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Vědecká expedice v čele s Lievem Schreiberem zkoumá vzorky na rudé planetě. Jenomže zase se něco pokazí.

Mars. Cíl mise: Odběr a průzkum vzorků z povrchu. Poslední dny výzkumného programu na planetě se chýlí ke konci. Tým astronautů je blízko průlomu, poněvadž se jim podařilo odhalit mikroskopické známky života v jednom z nashromážděných vzorků. Kosmická loď je na cestě posádku vyzvednout. Ještě předtím se ale dva astronauti vydávají ven pro další důkazy, jež můžou plně potvrdit jejich zásadní nález. Dojde však k nehodě a jeden z členů zahyne. Jeho tělo poté poslouží neznámé mikroskopické formě jako hostitelská schránka. Kosmonaut znovu obživne, ale na základně vypukne teror.

Last Days on Mars je prvním celovečerním snímkem, který natočil Ir Ruairi Robinson, v minulosti krátce spjatý s hranou verzí kultovního japonského anime Akira. Z hereckého ansámblu vám bude jistě nejvíce známé jméno Lieva Schreibera (X-Men Origins: Wolverine, Salt). Zbytek astronautské posádky obstarali Elias Koteas (Odstřelovač, Vlci), Johnny Harris (Sněhurka a lovec), Romola Garai (Pokání), Olivia Williams (Anna Karenina), Goran Kostic (96 hodin) a Tom Cullen. O scénář se postaral televizní scenárista Clive Dawson. Na vizuální stránce filmu pracovala novozélandská společnost WETA (Pán prstenů, District 9, Avatar) a filmování probíhalo převážně v Jordánsku ve 44 stupních Celsia, takže pařit se v této teplotě v kostýmech asi pro herce nebyl žádný med.

Sci-fi horor si odbyl premiéru na letošním filmovém festivalu v Cannes, kde si režisér vysloužil uznání za vizuální talent a tématem filmu se hlavně přibližuje ke Carpenterovým Duchům Marsu. Last Days on Mars ale prý také nepostrádají atmosféru strachu (vliv z Vetřelce je prý znát), paniku nebo psychologický nátlak s paranoiou. O trošku horší je to s obsazením, k žádnému herci si údajně nelze vypěstovat bližší vztah, takže je jedno, jestli dotyčným fandit nebo ne. Přesto se však jedná o poměrně dobře zvládnutou práci.

Playlist obsahuje čerstvě uvolněnou první upoutávku a klip. Posuďte sami, jak na vás režisérův debut působí. 

Last Days on Mars: Upoutávka a klip

 

 

Zdroj: Geek Tyrant, Variety

Galerie: 4

Last Days on Mars: Sci-fi horor se zombies | Fandíme filmu Last Days on Mars: Sci-fi horor se zombies | Fandíme filmu Last Days on Mars: Sci-fi horor se zombies | Fandíme filmu Last Days on Mars: Sci-fi horor se zombies | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest