Stranded: Mix Vetřelce s Věcí v prvním traileru

Stranded: Mix Vetřelce s Věcí v prvním traileru | Fandíme filmu
Seznamte se s hororovou sci-fi od režiséra, který natočil jeden z největších propadáků v dějinách, ale také dostal Oscara za výtvarnou podobu Hvězdných válek.

Christiana Slatera budu mít už navždy zafixovaného jenom jako odvážného kapitána Rileyho Hala z Operace: Zlomený šíp. Tento rok by se měl objevit v laciném sci-fi hororu Stranded. Dějová linie se soustředí na plukovníka Gerarda Brauchmana (Slater), který ještě s dalšími třemi astronauty přetrvává na měsíční základně Archa, do níž narazí roj meteoritů. Nejde však o obyčejná vesmírná tělesa. Při prozkoumání škod přijde Ava, jediná žena na stanici, do styku se zvláštními bakteriemi, které meteority skrývají. Záhy posádka zjišťuje, že bakterie mohou replikovat buněčnou strukturu, reprodukovat se a mutovat. Astronautka po krátkém čase náhle jeví známky těhotenství a do 36-ti hodin porodí tvora, jenž zmutuje do podoby dalšího člena posádky. Mezi astronauty tak zavládne paranoia a nikdo si není jistý, jestli je ten druhý vážně lidská bytost anebo se jen za člověka vydává. Cizí forma života proto musí být zlikvidována dříve, než vyvraždí celou posádku. Ale jak ji odhalit?

Za tímto komorním horůrkem (rozpočet se točí okolo dvou milionů dolarů) stojí režisér Roger Christian, který kdysi na počátku své filmové kariéry působil jako výtvarník u prvních Star Wars, za které mu na poličku přistála oscarová soška. Tento pán má ale za sebou i kasovní průšvih v podobě scifárny Bojiště Země, natočené v roce 2000, která se dodnes řadí mezi nejslavnější filmové propadáky vůbec.

Zbylé tři členy posádky si vedle zmiňovaného Slatera zahrají Amy Motasio, Brendan Fehr a Michael Therriault. Scénář pochází od neznámého Christiana Pierse Betleyho, a jak už naznačuje ukázka, šance na jakoukoliv originalitu, je asi taková, jakože Justin Bieber s tím svým přeslazeným hlasem někdy začne dělat rockovou muziku. Což ale nemusí být nutně na škodu. V traileru snímek připomíná staré dobré sci-fi klasiky typu Vetřelce, Věci nebo Horizontu události. Z jejich ingrediencí si snímek udělal jakýsi svůj vlastní mix. I když je v upoutávce nějaký ten náznak tísnivé atmosféry a vypadá to, že se dostaví i psychologický nátlak a pár ošklivých scén, tak ve mně Stranded nijak zvlášť dobré pocity nebudí. Jak trailer zapůsobil na vás?

Stranded: Trailer

Zdroje: The Wrap, Bloody Disgusting

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest