28 let poté: Oblíbený zombie film dostane pokračování

28 let poté: Oblíbený zombie film dostane pokračování | Fandíme filmu
20th Century Studios
V přípravě je rovnou celá trilogie s původními autory. Návrat do apokalyptického světa může být velkolepý.

Je to už 22 let od premiéry 28 dní poté, dnes již klasického zombie filmu od Dannyho Boylea. Snímek tehdy nadchl pohledy na prázdné londýnské ulice, překvapil nekompromisním vyústěním a pomohl zpopularizovat zombie, které se pohybují rychle (ačkoliv ve snímku oficiálně nejde o zombie, ale to je detail). Po pěti letech přišlo pokračování 28 týdnů poté. Dlouhá léta se spekulovalo o dalším filmu, ale teprve teď je reálně v přípravě.

The Hollywood Reporter informuje, že připravovaný snímek se bude jmenovat 28 Years Later (28 let poté) a ačkoliv neznáme žádné podrobnosti o zápletce, z názvu můžeme odtušit, že se do apokalyptického světa vrátíme v dobách, kdy se život vedle vraždících monster stal novým normálem. Popřípadě se dozvíme, že se nákazu před nějakou dobou povedlo eliminovat, jen aby teď znovu udeřila.

„Dvojku“ připravili úplně jiní tvůrci, ale 28 let poté opět chystají původní autoři – režisér Danny Boyle (Trainspotting, Pláž, Milionář z chatrče) a Alex Garland (Devs, Dredd, Ex Machina). V plánu je připravit ideálně rovnou celou novou trilogii filmů, kdy by Boyle zrežíroval ten první z nich a Garland by napsal scénáře pro celou trilogii. Oba pánové by pak všechny snímky produkovali.

Nemá jít o žádnou komorní podívanou, filmy jsou koncipované tak, aby na natáčení každého z nich bylo třeba zhruba 75 milionů dolarů. Aktuálně se hledá filmové studio nebo streamovací služba, které projekt zafinancují a uvedou.

28 dní poté byl postapokalyptický zombie horror Dannyho Boylea, který vznikl v roce 2002 a odehrával se teprve necelý měsíc po propuknutí "zombie" epidemie. Děj byl zasazený do Británie, kde skupinka přeživších postupně utíkala před nebezpečím až na odříznutý venkov. V závěru filmu zombie začaly umírat hladem a do Británie přilétaly síly NATO. V pokračování 28 týdnů poté se lidé pod vojenskou ochranou snažili znovu osídlit vyčištěné oblasti Británie, avšak kvůli chybě se nákaza opět začala šířit a lidé umírali. V závěru snímku se nákaza rozšířila do kontinentální Evropy.

Titulní foto je ilustrační, z 28 dní poté

Zdroj: The Hollywood Reporter

28 dní poté

27.06.2003 | Velká Británie
Sci-Fi, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest