Keys to the Stret: Český režisér natočí Nolanův scénář

Keys to the Stret: Český režisér natočí Nolanův scénář | Fandíme filmu
Hollywood se bude muset naučit vyslovovat jméno Julia Ševčíka, kterému se do rukou dostal text Christophera Nolana.

Těsně po tom, co Christopher Nolan uvedl svou celovečerní prvotinu, Sledování, zadaptoval pro stříbrné plátno britský románový thriller The Keys to the Street od Ruth Rendell. Přišly ale další projekty a Nolan scénář nikdy nenatočil. Teď text znovu spatřil světlo světa a dostal se do rukou českého režiséra, Julia Ševčíka! Ševčíkovy celovečerní filmy Normal a Restart sklízely pokaždé poměrně rozporuplné ohlasy, avšak většina diváků se shodovala, že minimálně po stránce atmosféry a vizuálu je Ševčíkova práce srovnatelná s mezinárodním standardem. A teď se to potvrdilo, protože je jasné, že by si britská produkce nevzala režiséra z „východní Evropy“ jen tak pro nic za nic.

Je otázkou, nakolik bude Nolanovo jméno pouze marketingovým nástrojem, protože se pořád bavíme o knižní adaptaci, kterou navíc spolu s Christopherem zpracoval Michael Stokes a je nanejvýš pravděpodobné, že si ji Ševčík nadále uzpůsobí svým potřebám. I kdyby ale z Nolana nakonec ve výsledném díle nezbylo ani proslulé „ň“, budiž Ševčíkovi přáno, že jej jméno slavnější kolegy může katapultovat k dalším zajímavým projektům. Krajánek ve světě vždycky potěší. V hlavních rolích se objeví Gemma Arterton (Jeníček a Mařenka – Lovci čarodějnic, Princ z Perise), Tim Roth (Pulp Fiction, Neuvěřitelný Hulk) a Max Irons (Hostitel).

Příběh se odehrává v Londýně a pojednává o dívce (Arterton), která utíká před svým násilným partnerem (Roth). Začne se živit tím, že jedné bohaté rodině hlídá v době její nepřítomnosti prázdný dům v luxusní části Londýna, avšak v okolí dojde k sérii záhadných vražd a hrdinka se zaplete s novým mužem (Irons), který však není tím, kým se na první pohled zdá být.

Zdroje: Variety, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest