Muž z oceli: Jak se na filmu podílel Christopher Nolan

Muž z oceli: Jak se na filmu podílel Christopher Nolan | Fandíme filmu
Režisér Zack Snyder a představitelé hlavních rolí mluví o vlivu Christophera Nolana.

Už od prvního oznámení Nolanovy účasti se vedou spekulace o tom, jak velký vliv Christopher Nolan jakožto producent na Muže z oceli měl. Recenze mluví o „Nolanově otisku“, někteří Snyderovi odpůrci jsou přesvědčeni o tom, že byl režisér Zack Snyder pouze Nolanovou prodlouženou rukou, která toliko vykonávala příkazy netopýřího guru. Magazín Total Film teď vyzpovídal režiséra i herce, aby do této problematiky vnesl jasno jednou pro vždy.

Christopher Nolan se podílel na vývoji filmu (přípravě příběhu). Během vlastního natáčení Man of Steel byl Nolan plně vytížený dokončováním filmu Temný rytíř povstal, proto se na natáčení zastavil pouze několikrát. Kupříkladu Henry Cavill (Superman) Nolana nepotkal během natáčení ani jednou, Michael Shannon (generál Zod) také ne, Antje Traue (Faora) ho potkala jednou, Amy Adams (Lois Lane) tvrdí, že se stavil na natáčení „párkrát“. Nolan nevěděl, co přesně se na place točí, ani nekontroloval denní práce (materiál pořízený v jednotlivé natáčecí dny). Občas se Snyderem mluvili po telefonu.

Nolan se nechal slyšet, že chce, aby Muž z oceli byl „film Zacka Snydera“, avšak nikdy předtím nepracoval na projektu, který nerežíroval (neměl pod kontrolou). Právě proto se možná Snyder domnívá, že i když je hodně těžké poznat, co přesně si Nolan myslí, bylo na něm po tom, co film poprvé viděl, znát, že se mu malinko ulevilo. Z čehož se dá usuzovat, že ani v postprodukci / ve střižně toho Nolan z filmu moc neviděl. Samozřejmě, vždycky někdo bude tvrdit, že všichni zúčastnění akorát vykreslují studiem nařízený propagační obrázek, ale nechme konspirační teorie plavat a těšme se na film. V následujícím videu vám herci o Nolanovi povyprávějí vlastními slovy.

Muž z oceli: Snyder a herci o Christopheru Nolanovi

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest