Frank Bullit: Drsného poldu v bijáku Stevena Spielberga ztvární Bradley Cooper

Frank Bullit: Drsného poldu v bijáku Stevena Spielberga ztvární Bradley Cooper | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Spielberg a Cooper se vracejí, aby nabídli další případ policajta, kterého proslavil Steve McQueen.

V březnu jsme psali, jaké projekty do budoucna chystá Steven Spielberg. Fabelmanovi už má hotové a všechno nasvědčuje tomu, že jeho dalším filmem bude nový případ poručíka Franka Bullita. Slavná filmová postava našla inspiraci v románu Němý svědek, který napsal Robert L. Fish pod pseudonymem Robert L. Pike. Většina diváků však bude znát především snímek Bullittův případ od Petera Yatese. Akční kriminálka se Stevem McQueenem v hlavní roli vstoupila do dějin především díky na svou dobu revoluční automobilové honičce, jež se na dlouho stala standardem pro všechny následovníky.

Nový film by neměl být ani remakem snímku z roku 1968, ani nějakým novým zpracováním původního románu. Má jít jednoduše o další případ poručíka Bullitta. Přímo Fish na román Němý svědek nikdy nenavázal, takže filmaři mohou buď přijít se zcela vlastním námětem, nebo čerpat z jiných Robertových děl.

Spielberg buď má prostě chuť točit kriminálku, nebo viděl skrytý potenciál přímo v původní postavě nekompromisního vyšetřovatele ze San Francisca. K natáčení však měl podle magazínu Deadline ještě jednu zásadní motivaci. Měl velkou chuť točit s Bradleym Cooperem, kterého obsadil do hlavní role. Oba dva spolu chtějí spolupracovat už dlouho. Spielberg měl původně točit Amerického snipera, jehož se nakonec ujal Clint Eastwood. Steven také dlouho plánoval Coopera vést ve snímku Maestro, avšak byl tak unesený Bradleyho zpracováním hudebního filmu Zrodila se hvězda, že se rozhodl mu přenechat režii také u Maestra.

U Bullitta by to konečně mělo klapnout. Pánové společně vyvíjeli námět v době nejhlubší pandemie, kdy oba měli spoustu volného času. O finální podobě příběhu ještě není jednoznačně rozhodnuto, avšak scenárista Josh Singer (Spotlight, První člověk, seriál Západní křídlo) pilně pracuje na tom, aby byl text co nejdřív na stole. Spielberg i Cooper produkují, mezi výkonné producenty se řadí i syn a vnučka Stevea McQueena.

Titulní foto je ilustrační, Bullittův případ

Zdroj: Deadline

Bullittův případ

17.10.1968 | USA
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Frank Bullit: Drsného poldu v bijáku Stevena Spielberga ztvární Bradley Cooper | Fandíme filmu Frank Bullit: Drsného poldu v bijáku Stevena Spielberga ztvární Bradley Cooper | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest